sub

Információk, érdekességek

Borban az egészség

2007. június 23.

Tudósok kísérletek alapján bebizonyították, hogy a szõlõ húsa ugyanolyan egészségesen hat a szívre, mint a héja.


A múlt évben az American Chemical Society Journal of Agricultural & Food Chemistry címû folyóiratában megjelent tanulmány arról számolt be, hogy a vörösbor egészségesebb a szívnek, mint a fehér.


Az eddig megjelent tanulmányok szerint a szõlõ szívet védõ összetevõk - a polyphenol-antioxidánsok - megtalálhatók a gyümölcs héjában és magjában is. A szõlõ vörös színanyagot tartalmazó héja keveredik a szõlõ húsával, a vörösbor készítése során. Ahhoz, hogy fehérbort kapjunk, a szõlõhéjat külön kell választani a húsától. Emiatt hiszik sokan, hogy a vörösbor és a vörös szõlõ leve kedvezõbben befolyásolja a szív mûködését.


Ne féljünk a naptól!

2007. június 06.

A napfény jót tesz a testnek és a léleknek is, de legyünk óvatosak...! 


Valamennyien megtapasztalhattuk már, hogy a fáradt, elgyötört vonásokra hatástalanok a kozmetikumok. Nemcsak érezzük, de a tükörbõl láthatjuk is, mikor kell a szervezetnek regenerálódnia. Egészséges életmódról, táplálkozásról hallunk nap mint nap - közben egyre többet dolgozunk - hogy egészségesen élhessünk.... Érdemes lenne idõnként eltöprengeni az õrült munkatempó miértjein, az abnormális vásárlási lázon és az alig kódolt üzeneten, amely azt szuggerálja, hogy tömd tele a kosaradat, fogyassz, aztán fogyj le... Nehéz körforgás...


Izzadás: Nyári nyûg vagy betegség?

2007. június 05.

Nyáron a leglengébb ruhák, az ujjatlan pólók sem tudják megakadályozni a verejtékezés kellemetlenségeit. Ilyenkor apró praktikák javíthatnak a közérzeten. Kevesen tudják azonban, hogy az egész évben fennálló kóros izzadás hormonális- vagy cukorbetegségre is utalhat, önmagában pedig szakorvos segítségével gyógyítható.


Az izzadás a szervezet természetes muködésének következménye: a verejtékmirigyek segítségével szabályozza a szervezet a test hõmérsékletét. A klasszikus verejtékmirigyek évszakra való tekintet nélkül folyamatosan termelnek izzadságot, azaz folyadékot és ásványi anyagokat juttatnak a bõr felületére, ami elpárologva lehuti a szervezetet. A mirigyek a test egész felületén megtalálhatók, de koncentráltan helyezkednek el a tenyéren, a talpakon, a nyakon, a hónaljban és a lágyék hajlataiban.


A szánk egészsége

2007. június 03.

A szánk egészségeMagyarországon 65 éves korára minden második embernek hiányzik a teljes fogsora. A 12 évesnél fiatalabbaknak átlagosan 3-4, a 35-44 éveseknek pedig 15-16 rossz foguk van.

 

Ápolja rendszeresen fogait!

 

Naponta legalább kétszer mosson fogat és a nyelvét se hagyja ki!
Ebbõl legalább az egyik fogmosás lefekvés elõtt legyen, így eltávolíthatja a fogszuvasodást és az ínysorvadást okozó baktériumokat és lepedéket.
A fogselyemrõl se feledkezzen meg!
Ügyeljen az egészséges étkezésre!


Csak sportoljon valamit a gyerek!

2007. május 23.

Tudjuk, hogy a testmozgás gyermekkorban a megfelelõ testi-lelki fejlõdés, a jó erõnlét elengedhetetlen feltétele. De arra gyakran nem is gondolunk, hogy hozzájárul a még kialakulatlan, gyermeki karakter esetleges gyengeségeinek kiküszöböléséhez is. Lehetõvé teszi például, hogy a féktelen gyermek megnyugodjék, a félénk visszanyerje önbizalmát, a zárkózott nyitottabbá váljék és a határozatlan típus nagyobb magabiztosságra tegyen szert. A kollektív sportok pedig növelik az összetartó erõ, a közösségi szellem kibontakoztatásának esélyét, és elõsegítik a gyermekben az egymás segítését célzó magatartásforma megismerését. Mindezek az elõnyök persze csak a sportág életkor és alkat szerinti helyes megválasztása esetén jelentkeznek. Ezért nem árt bõvebb ismereteket szerezni
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...134135136...150