sub

Információk, érdekességek

Mi lesz a barnaságunkkal? - 2.rész

2007. augusztus 24.

Amikor véget ér a nyaralás, azon kezdünk aggódni, hogy hamarosan lekopik nehezen megszerzett, szép napsütötte színünk. Pedig a lebarnult állapot meghosszabbítható, ha rendszeres odafigyeléssel, gondos bõrápolással ügyelünk rá...


Aranybarna szín - tartson minél tovább!


Késõbb, a vakáció elmúltával minden vágyunk, hogy minél tovább megõrizzük szép, napbarnított színünket. Hogy miért törekszünk rá?


Egyszerûen azért, mert úgy szebbnek tartjuk magunkat, és azt gondoljuk, jobb formában is vagyunk, hiszen napsütötte színünk még "utólag" is feltölt energiával. Emellett nincs is megfelelõbb módja jó kedélyünk megõrzésének, mint gyakran hallani kollégáinktól, barátainktól a "milyen jó színed van" kezdetû, kellemes megjegyzést...


Mi lesz a barnaságunkkal? - 1.rész

2007. augusztus 23.

Napozás és fürdés utánAmikor véget ér a nyaralás, hazatértünk után egyik fõ "szívfájdalmunk", hogy hamarosan lekopik nehezen megszerzett, szép napsütötte színünk. Pedig a lebarnult állapot meghosszabbítható, ha rendszeres odafigyeléssel, gondos bõrápolás útján ügyelünk rá. Ezt megelõzõen persze közvetlenül a napon töltött órák után is van tennivalónk...


A nyári idõszak nem múlhat el anélkül, hogy - a bõrgyógyászok intelmeit figyelembe véve - ne igyekeznénk lesülni, egészséges, napbarnított színre szert tenni. Bõrünk védelme érdekében persze elõvigyázatosnak kell lennünk, és a napsütés erejének valamint bõrtípusunknak megfelelõ napvédõ szer rendszeres használatát sem szabad mellõznünk. De vajon törõdünk-e eleget a bõrünkkel napozás vagy fürdés, késõbb a nyaralás után? Amennyiben kevesebb gondot fordítunk rá, mint a napfürdõzés alatti védelemre, ideje több odafigyeléssel változtatni ezen a gyakorlatunkon.


Hiperbár oxigénterápia

2007. augusztus 06.

Hiperbár oxigénterápiaA hiperbár oxigénterápia (túlnyomás alatt álló oxigén belélegeztetés) jótékony hatása évszázadok óta ismert. A mellékhatások nélküli, fájdalommentes kezelés - amelynek segítségével látványos eredményeket lehet elérni az orvostudomány számos területén - immár hazánkban is a gyógyulni vágyók rendelkezésére áll.


Miben segít a hiperbár oxigénterápia?


A hiperbár oxigénterápia felhasználási területei igen szerteágazóak, a HBO sikeresen alkalmazható például szénmonoxid-mérgezés, különféle fertõzések, búvárbalesetek, valamint a nehezen gyógyuló sebek gyógyításában.


A zöldség- és gyümölcslevek jótékony hatása

2007. augusztus 02.

A zöldség- és gyümölcslevek jótékony hatása"Nem lehet megunni, ez az, amit nem lehet megunni..."-szól a jól ismert régi sláger.


Alkalmazhatjuk a mondást a táplálkozástudomány tekintetében a zöldségekre, a gyümölcsökre, valamint a belõlük készült levekre is, hiszen rengeteg fajtájuk van, és számtalan jótékony hatással bírnak.

 

A kutatók napról napra újabb pozitív szerepet tulajdonítanak nekik.


Bioélelmiszerek

2007. augusztus 01.

BioélelmiszerekA szakirodalmi adatok alapján egyelõre még nyitva marad a kérdés, hogy az egészségi állapotot mennyire befolyásolja a bioélelmiszerek rendszeres fogyasztása. A legtöbb tanulmány ugyanis nem talált szignifikáns tápanyagkülönbséget a bioélelmiszerek és a hagyományosan termelt élelmiszerek között. Különbözõ zöldségek és gyümölcsök C-vitamin tartalmát vizsgálva 13 tanulmányból 7 az organikus termékeknél mutatott ki magasabb vitaminszintet, míg 6 tanulmány esetében nem volt igazolható eltérés. Az összehasonlítást nehezíti, hogy az organikus zöldségek és gyümölcsök lassúbb érési idejûek, és alacsonyabb víztartalmúak (ebbõl adódóan hosszabb ideig eltarthatók), mint a hagyományosan termesztettek. Mindezek alapján leszûrhetõ, hogy a legtöbb ember számára a tápanyagbevitel növelésének még mindig összességében a több zöldség és gyümölcs fogyasztása a megbízhatóbb módja.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...133134135...151