sub

Információk, érdekességek

Kedves koleszterin

2007. október 01.

Az utóbbi évtizedek szinte leggyakoribb egészségügyi problémája a koleszterin. Nem véletlenül, hiszen a kutatások során bebizonyosodott, hogy az LDL- koleszterin (low-density lipoprotein - alacsony sûrûségû lipoprotein) szintjének alakulása, valamint a szív- és érrendszeri betegségek között szoros összefüggés tapasztalható.

Hullik a haja? 2. rész

2007. szeptember 24.

Íme néhány jó tanács az õszi hajhullás ellen... 


Itt az õsz, és mint minden évszakváltáskor, most is sokunknak feltûnik: fésülködés után mintha több hajszál maradna a hajkefében... Míg egyesek számára a szezonális hajhullás szinte észrevétlenül múlik el, addig másoknál elég jelentõs mértékû és hosszan tartó is lehet.


Mielõtt kétségbeesnénk, figyeljünk a helyes hajápolásra és törekedjünk a megelõzésre! Két részes cikkünkben ehhez adunk néhány jó tanácsot!


Hullik a haja? 1. rész

2007. szeptember 23.

Íme néhány jó tanács az õszi hajhullás ellen...


Itt az õsz, és mint minden évszakváltáskor, most is sokunknak feltûnik: fésülködés után mintha több hajszál maradna a hajkefében… Míg egyesek számára a szezonális hajhullás szinte észrevétlenül múlik el, addig másoknál elég jelentõs mértékû és hosszan tartó is lehet.


Mielõtt kétségbeesnénk, figyeljünk a helyes hajápolásra és törekedjünk a megelõzésre! Két részes cikkünkben ehhez adunk néhány jó tanácsot!


Talpreflexológia: térkép a bajokhoz

2007. szeptember 17.

TalptérképKínai, egyiptomi, inka gyógyítók öröksége Több mint 70 ezer idegvégzõdés van a talpban, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. A testen több területen tükrözõdik az egész szervezet: például a kézen, a fülön és a lábon. A két talpon az egész test lenyomata megtalálható. Ezek a reflexzónák, amelyeket ingerelve hatást tudunk kifejteni az idegrendszerre, a vérkeringésre, nyirokkeringésre, így a belsõ szervekre is.


Ha a káros anyagcseretermékek a helytelen táplálkozás, életmód miatt felszaporodnak a testben, és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak, és a reflexzónában lerakódások képzõdnek. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek mûködése.


Sportoljunk õsszel is!

2007. szeptember 14.

1. Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

 

Mindenekelõtt konzultáljunk orvosunkkal, aki mérlegeli fizikai állapotunkat, és annak függvényében tesz javaslatot a sportolás mértékére, fajtájára. Ilyenkor természetesen figyelembe veszi esetleges hát-, könyök-, szív-, ízületi vagy egyéb egészségi problémákat. Emellett tanácsot adhat otthoni edzéshez, szobabicikli stb. vásárlásához is. Az elõzetes orvosi konzultáció elengedhetetlen feltétele annak, hogy kockázatok nélkül vágjunk bele a rendszeres testmozgásba, és a nekünk legmegfelelõbb sporttevékenységet válasszuk. Ha jobban szeretünk irányítás alatt vagy másokkal együtt mozogni, és kiszemeltünk magunknak egy edzõtermet, belépésünk elõtt különösen ajánlott az orvosi vizsgálat és tanácsadás!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...132133134...152