sub

Információk, érdekességek

A jó erõnlét titkai a téli hónapokban is - 2. rész

2007. december 31.

Jó erõnlétA téli regenerálódáshoz nem ajánlunk kalóriaszegény diétát - mely a hidegben frusztrálhat és elfáraszthat minket - , sem azt, hogy literszámra igyunk vizet egész nap (folyadékigényünk remélhetõleg tudatosul bennünk egész éven át), vagy hogy kora reggel, éhgyomorra kocogjunk... Nem, az alábbiakban a hideg évszakban hasznos, olyan erõt adó ételek - például levesek - fogyasztása áll a középpontban, melyektõl visszanyerjük energikusságunkat, tetterõnket, megõrizhetjük egészségünket, és jó formában vészelhetjük át a telet.

A sör nem is olyan ártalmatlan?

2007. december 31.

Az alkalmanként legalább öt italnyi alkoholtól lerészegedõ amerikaiaknak csaknem háromnegyede nem tömény szesztõl vagy bortól ázik el, hanem sörtõl - ezt állapította meg az Egyesült Államok atlantai egyetemének kutatócsoportja.


Az alkoholisták külön fajtájaként emlegetett szesztestvérek, akik nem folyamatosan öntik magukba a szeszt, hanem idõnként összegyûlnek az ivásra és akkor viszont legalább öt alkalommal kiürítik poharukat, korsójukat vagy bármilyen ivóedényt, amit megtöltöttek valamilyen piával, sajátos csoportot képeznek.


A bélflóra - és a károsító hatásai

2007. december 25.

A normál bélflóra egyik azon része szervezetünknek, amelynek talán legtöbbet ártanak a modern életviteli szokások, nem egy esetben a gyógyítás szándékával használt szerek.


Az anyatej szerepe a bélflóra kialakulásában


A bélflóra kialakulása már a születés pillanatában megkezdõdik. Az anyatejbõl származó bifidobaktériumok mintegy elõkészítik a terepet a többi baktérium számára. Anyatejes táplálás nélkül a csecsemõ bélflórája nagyon hamar a felnõttek bélflórájához válik hasonlóvá.


Lábizomerõsítõ gyakorlatok

2007. december 15.

Fontos, hogy a nõi láb formás, feszes legyen, ugyanakkor megmaradjon a nõiessége is. Általában nem a tömeg növelése a cél, hanem az izmok feszesebbé tétele. Ilyenkor nem kell nagy súlyokat használni, elég, ha a gyakorlatok elvégzését különbözõ ellenállásokkal nehezítjük. Az alábbi gyakorlatokat a szabadban és a lakásban is végezhetjük.

 
Üljünk le, a bal talpat támasszuk meg a talajon, a jobb lábat emeljük meg hajlított térddel, a talpunk alatt vezessük át a gumikötelet, melynek két végét fogjuk a kezünkbe, akár rá is tekerhetjük a kézfejünkre. A combizom megfeszítésével a talpat tolva nyújtsuk ki a térdet. A gyakorlat a combfeszítõket dolgoztatja meg. Ajánlott 4x20 ismétlést végezni mindkét oldalon.


Szívdobbanás

2007. november 29.

A gyors pulzusszám szívproblémát jelez?


Szívproblémát jelez-e, ha egy gyermeknek nagyon gyors a pulzusa? Felmérések szerint a gyermekkardiológián megjelenõ gyerekek szülei mintegy 5-10 százalékban ezzel a problémával fordulnak orvoshoz.


A szülõ aggódik - az orvos azonban sokkal ritkábban. Ugyanis az esetek többségében a betegségnek még a gyanúja sem merül fel. Tipikusan olyan tünetrõl van szó, amelynél már a probléma felvetése is rossz, pontosabban - pontatlan.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...129130131...150