sub

Információk, érdekességek

Engedjem? Ne engedjem?

2007. szeptember 25.

Lehet, hogy felnõtt a gyermekem!?


"Beleszóljak...? Ne szóljak? Hogyan viszonyuljak szülõként a felnõtté válás útján lévõ gyermekem önállósodási törekvéseihez?"- felmerültek már önben is hasonló kérdések?


Gyermektervezés

2007. szeptember 03.

Gyermektervezés"Sunt unum vir et uxor, erant duo corpora; at unum corpus erant, duo sunt filius atque parens." (Férj és feleség két test voltak, majd váltak eggyé, s íme, megint két test lesz a szülõ s a gyermek)


A fogamzásnak három szakasza van: a peteérés (ovuláció), a megtermékenyítés és az azt követõ sejtosztódás, illetve a beágyazódás. A sikeres beágyazódást követõen beszélhetünk valójában terhességrõl.


Anya, nem akarok lefeküdni!" - 2.rész

2007. augusztus 31.

Nem alszik el a gyermek a lefektetést követõ félórában? Akkor semmi kétség, nincs szüksége alvásra, tehát nem kell tovább ágyban tartani, erõltetni a fekvést.

 

Zsörtölõdõ, mindenen bosszankodó, izgõ-mozgó, mire eljön a vacsora ideje? Ez annak a jele, hogy a csemete elfáradt a nap végére, ezért le kell fektetni ebéd után, még ha rendkívüli módon tiltakozik is a szieszta ellen.


Anya, nem akarok lefeküdni! - 1.rész

2007. augusztus 30.

Amikor a kisgyermek nem akar aludni délutánonként, a szülõk rendszerint felteszik maguknak a kérdést: vajon eljött-e már az ideje, hogy elálljanak az ebéd utáni pihenés erõltetésétõl?

 

Nem árt tudni, hogy minél tovább sikerül rávenni a gyermeket a sziesztára, hasznossága annál inkább megmutatkozik: a kicsi kiegyensúlyozottá válik a nap folyamán, estére nem lesz izgága, sírós, nyûgös - azaz nem fárad el annyira, hogy holtfáradtan ájuljon be az ágyba.


Az apaság meglepõ érzései 2. rész

2007. augusztus 20.

Nem sokkal a kisbaba megszületése után minden újdonsült apába belehasít a gondolat: mennyi új felelõsséggel, kötelezettséggel és vele szemben támasztott igénnyel kell ezentúl megbirkóznia - csak, mert világra jött egy rúgkapáló, gyakran síró kis lény... aki azért annyira édes!
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...267268269...280