sub

Információk, érdekességek

Törp program - már másodszor

2009. március 07.

A családi edukációs hétvégét 8 év alatti, diabeteses gyermekek, szüleik, és testvéreik részére szervezik.


 

A gyõri Gyermekdiabetes Gondozó és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató gyõri Egyesület várja a családokat a második országos „Törp Programra".


Babát akarok: folsav mellett B12 vitamin is kell

2009. március 06.

A folsav fontosságával már tisztában vannak a gyermeket vállaló nõk, de hangsúlyozni kell a B12 vitamin nélkülözhetetlen szerepét is.


 

Teherbe esésük elõtt a folsavon kívül elegendõ B12 vitamint is kellene kapniuk a nõknek, hogy csökkentsék egy súlyos fejlõdési rendellenesség, az idegcsõzáródási zavar kockázatát - közölték írországi vizsgálatuk eredményét kutatók a Pediatrics címû szaklap hétfõi számában.


A kisbabák bõrének ápolása

2009. február 21.

Miért kell különös figyelmet fordítani a babák bõrápolására?

 

 

Ahhoz, hogy a kisbabák jól érezzék magukat a bõrükben, alapvetõen nekünk, szülõknek kell gondoskodnunk a megfelelõ higiéniáról és a szükséges védelemrõl.


Nem kérték, mégis több jutott egy kromoszómával

2009. február 10.

A Down-szindrómás gyerekek teljes körû egészségügyi gondozására szövetkeztek Nyíregyházán.

 

 

A DOWN Egyesület és a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház együttmûködésének eredményeként elindult a régióban egyedülálló Down Egészségügyi Gondozás.


A szülés utáni depressziót megjósolhatja egy hormon

2009. február 05.

A szülés utáni depresszió azokat sújtja, akiknél a legnagyobb változás áll be a CRH szintjében.

 

 

A várandós nõt a szülés megterhelésére felkészítõ hormon szintjének változása adhat választ arra, melyik nõnél alakul ki szülés utáni depresszió - közölték hétfõn amerikai kutatók. Tanulmányukban száz nõt vizsgáltak a Kaliforniai Egyetem kutatói. Megállapították, hogy a szülés utáni depresszióban szenvedõ 16 kismama közül 12 vérében magas volt annak a hormonnak a szintje, amely a terhesség középidejében kering a méhlepényben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...260261262...283