sub

Információk, érdekességek

Kétszer több D-vitamint ajánlanak a gyerekeknek

2008. október 14.

A csontképzõdés elõsegítésén túl csökkentheti a rák, a diabétesz és a szívbetegségek kockázatát.

 

 

A korábbinál kétszer több D-vitamint, napi 400 nemzetközi egységnek megfelelõ mennyiséget ajánl a gyerekeknek az újszülöttkortól egészen a kamaszkorig a Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP). Az ajánlást azok a kutatási eredmények tették idõszerûvé, melyek bizonyítják, hogy számos betegség megelõzésében segít a D-vitamin. Az új ajánlást hétfõn teszik közzé az AAP bostoni konferenciáján, a késõbbiekben pedig a Pediatrics címû szaklap novemberi száma közli.


Gyerek a szülõk ágyában

2008. május 24.

A gyerekeknek szükségük van arra, hogy anyjuk közelében aludjanak?

 

Hasznos-e vagy káros, ha a gyereket beengedjük a szülõi ágyba? Egy híres olasz onkológus szerint e kérdésben az apáknak és anyáknak a természetes ösztöneikre kell hallgatniuk.


Csecsemõhalál: az ültetés is oka lehet?

2008. május 18.

Legfeljebb egy órára lehet ilyen megterhelésnek kitenni a csecsemõ szervezetét.

 

Ne ültessük az egy hónaposnál fiatalabb csecsemõket huzamosabb ideig, mert az növelheti a hirtelen csecsemõhalál kockázatát - figyelmeztettek amerikai orvosok egy frissen közzétett tanulmányban.


Baba érkezik a családba

2008. április 29.

Ne feledkezzünk meg a négylábú kedvencek felkészítésérõl.

 

Az egész család nagy izgalmak közepette készül a baba fogadására. A kismama körüli sürgés-forgás, a babaszoba, a berendezés, a ruhák és a felszerelések beszerzése közepette ne feledkezzünk meg a négylábú kedvencek felkészítésérõl sem.


Ha stressz éri a gyereket...

2008. április 25.

Mit tehet a szülõ és mit a gyerek?

A gyermekkori stressz sokszor észrevétlen marad, ennek ellenére foglalkozni kell vele, mert létezése le nem tagadható... Enyhe fokban olykor jótékony, ösztönzõ hatású is lehet, de még többször káros a gyermek testi-lelki fejlõdésére nézve - mindazonáltal sajnos túl gyakran tabutéma. Pedig elsõdleges jelentõségû beszélni róla, valamint megismerni és megérteni azokat a helyzeteket, melyek befolyásolják, destabilizálják gyermekünk lelkiállapotát. Ugyanakkor fontos szülõi feladat a csemete segítése a feszült állapotát okozó problémák megoldásában.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...259260261...279