sub

Információk, érdekességek

A 90 napos diéta

2008. január 20.

A 90 napos diétával - legalább is a megnevezésével - egészen biztos, hogy mindenki találkozott, aki valaha is fogyókúrán törte a fejét. Csábító lehetõség, hiszen végül is három hónap nem a világ, de azért mégsem egy szkepticizmust kiváltó kéthetes csodadiéta. Állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki a szisztémát, amelynek káros hatása nem ismert, sõt még az is megengedett, hogy aki kevesebb kilótól szeretne megszabadulni, hamarabb abbahagyja a megadott menetrend szerinti táplálkozást.

 
Aki szigorúan betartja, akár 15-20 kilótól is megszabadulhat a három hónap alatt – ezt egyébként sok kipróbálója is bizonyíthatja, az internetes fórumokon rengeteg sikersztori szól mellette. Noha kitalálói azt ígérik, a diéta folyamán a szervezet mûködése is megváltozik, így elkerülhetõ a jojó-effektus, vagyis a leadott kiló kamatos visszaszedése a kúrát követõen, a tapasztalatok ez ügyben már megoszlanak. Mindenesetre azt javasolják, hogy a 90 nap végén újabb 90 napig csak gyümölcsöt reggelizzen a tartós eredményre vágyó fogyókúrázó.


A jó erõnlét titkai a téli hónapokban is - 1.rész

2007. december 30.

Jó erõnlétItt kopogtat a tél az ajtónkon, és az évnek ebben az idõszakában szervezetünk még jobban igényli a tápanyagokban dús táplálkozást, egyúttal több energiát is kíván. Íme néhány megfontolásra érdemes gondolat, jó tanács ahhoz, hogyan tegyünk eleget ezeknek a kívánalmaknak.


Lehet, hogy a hasonlat nem túl hízelgõ, de képzeljünk el egy eldugult szelepû motorral vagy majdnem lemerült akkumulátorral mûködõ autót! Ugye alig akar elindulni, lefullad, hirtelen leáll, de mindenképp akadozik a mûködése? Nos, télvíz idején az emberi szervezet némiképp hasonlatos hozzá... Ha ugyanis a méreganyagok "eldugítják" a bensõnket, szervezetünk ugyanolyan nehezen funkcionál, mint az említett autómobil. Megjelenik a hamuszürke arcszín, állandósul a fáradtság, ismétlõdõ fertõzések, koncentrációs zavarok, emésztési problémák lesznek úrrá rajtunk, és a fejfájás, bedagadt szem, a fakó, érzékeny bõr, az összeesett haj sem lesz ritka vendég nálunk.


Leves - 1.rész

2007. december 26.

LevesA leves az ember egyik legõsibb és legalapvetõbb tápláléka. A legelsõ levest az õsember készítette el, természetesen a maga kezdetleges módján egy földbe vájt gödörben. A fõzés folyamata i.e. 5000 évvel változott meg, amikor elkészültek az elsõ kerámiaedények.


Elnevezése a szanszkrit nyelvbõl származik, ahol a ''su'' (jól) és a ''po'' (táplálni, táplálkozni) szavak összeolvadásából jött létre a ''suppa'' kifejezés, amelynek jelentése: jó táplálék. Ebbõl ered az angol soup, a spanyol sopa és a német suppe szó is.


Gambrinus itala - vagyis, amit a sörrõl tudni kell

2007. december 25.

SörA szeszes italok fogyasztásának kultúrája elsõsorban a borok kapcsán merült fel eddig, pedig a kulturáltság és mértékletesség a sörfogyasztásnak is aranyszabálya lehetne. A sör számos ételnek remek kísérõje, pozitív hatásai pedig már az ókor óta ismertek.


Kik találták fel a sört?


Régóta tart a vita, hogy kik is találták fel a sört: a sumérok, az egyiptomiak, a germánok vagy a kelták. Könnyen lehet, hogy mindannyian, hiszen a legalapvetõbb feltételt jelentõ gabonatermesztés ezen kultúrákban kivétel nélkül jelen volt. A legendák Gambrinus királya sohasem élt, sõt a sör felhasználása is jóval régebbi a róla szóló legendáknál.


Angyali Tanácsok - és meglepetés sütõtökös recept

2007. december 20.

SütõtökA nagy karácsonyi idõszakot sokan rohanással töltik, pedig az advent lényege az ünnepre való ráhangolódás, a megnyugvás, a testi-lelki megújulás és megszépülés. Mindezt elérhetjük egy kis odafigyeléssel - állítja Dudás Kata az Angyalok Konyhájának tulajdonosa. Mivel a táplálék minõsége alapvetõen befolyásolja szervezetünket és közérzetünket még annál is jobban kellene figyelnünk arra, mit eszünk, mint gondolnánk.


Ahogy az Angyalok Konyhájában, úgy a most nyílt Angyalok Kertjében is minden arról szól, hogyan tegyük tartalmasabbá életünket, hogyan keressük és találjuk meg magunkat, valamint az egészséges életformát.


A sütõtök illata belengi az egész házat. Van, aki nem tud betelni az illatával, de akad olyan is, aki kevésbé kedveli. Ízlés dolga, mint ahogy az is, ki hogyan készül az ünnepre. Összeválogattunk néhány gondolatot, amit a sütõtökrõl érdemes tudni, valamint egy angyali receptet, így készülve fel az elõttünk álló ünnepekre.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...250251252...278