sub

Információk, érdekességek

Asztmagyógyszer a sertéshúsban

2009. február 26.

Részleges adatok szerint 1998 óta legalább 18 clenbuterol élelmiszermérgezés fordult elõ Kínában.

 

 

A nemzetközi és hazai sajtó is beszámolt azokról a kínai megbetegedésekrõl, melyeket clenbuterollal szennyezett sertéshús fogyasztása okozott a napokban a kínai Guangdong tartományban. A hír szerint három fõt még mindig kórházban ápolnak.


Fordult a kocka: a tojás nem árt, sõt segít

2009. február 17.

Kiegyensúlyozott táplálkozásban a tojás rendszeres fogyasztása alig befolyásolja a vér koleszterin szintjét.

 

 

A tojásételeket is tartalmazó egészséges koszt vizsgálatainak eredményeirõl az angol Nutritional Bulletin számolt be. Az emberek évezredeken keresztül élvezettel ették a tojást, ha hozzájutottak. A tojásevés kritikája elõször a 20. század elején hangzott el, amikor a koszorúér-betegség állatkísérletes adatai megjelentek. A kísérleti nyulakat és patkányokat zsírban, koleszterinben dús ételekkel táplálták. Az erek elzsírosodása hamar bekövetkezett, de ennek oka fõleg a telített zsírok adagolása volt.


Téli vitaminforrásunk a káposzta

2009. február 15.

Immunerõsítõ, s így betegségmegelõzõ hatással minden káposztafajta rendelkezik.

 

 

A tél egyik legértékesebb konyhakerti növénye a - talán legrégebben termesztett, és egész évben kapható - káposzta. Bár a téli hónapokban szûkül a zöldfélék választéka, de az egészséges táplálkozás alapjait jelentõk - megfelelõ vitamin, ásványi anyag, növényi rost, bioaktívanyag-tartalommal rendelkezõk - ilyenkor is megtalálhatók...


Okosító eszem-iszom

2009. február 07.

Azt, hogy a bõséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek, tapasztalatból is régóta tudtuk.

 

 

Idõs korban mérhetõen javítja a gondolkodási képességet és a memóriát a sok flavonoidot tartalmazó ételek, italok rendszeres fogyasztása. A biztató eredményt hozó vizsgálatokat a táplálkozástudomány vezetõ folyóirata, a Journal of Nutrition összegezte.


Fogyókúra fekete csokoládéval

2009. január 26.

A vizsgálati alanyokat inkább telítette a fekete csokoládé, és tovább bírták evés nélkül, mint tejcsokoládé után.

 

 

Egy tábla fekete étcsokoládé lényegesen tovább elveszi a csokikedvelõ étvágyát minden más ennivalótól, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért igen alkalmas fogyókúrázásra. Dán kutatók elõadása a Nemzetközi Elhízástudományi Kongresszuson nagy figyelmet keltett.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...249250251...285