


Információk, érdekességek
Aki tejet iszik, okosabb
2012. február 27.
Minél gyakrabban fogyasztunk tejet és tejterméket, annál jobban működik az agyunk – derül ki az amerikai Maine Egyetem felméréséből. A tejivók általános szellemi képességeiket tekintve lekörözték a kutatásban részt vevő partnereiket.
Kiürült az éléskamra? Elő a káposztával!
2012. február 24.
Tél végére igencsak megcsappan a felhasználható alapanyagok köre a konyhában. A káposzta azon kevés, télen is rendelkezésünkre álló növények közé tartozik, amelyekkel átvészelhetjük a vitaminszegény időszakokat, ráadásul igen változatosan elkészíthető.
Bűntudatot kelt a gyorséttermi étkezés
2012. február 11.
Egy online közösségi felmérés szerint sokan éreznek bűntudatot, ha gyorsétteremben ebédelnek. A lehetőséget mégis a legtöbben a kényelmi szempontokra és az elfoglaltságukra hivatkozva választják.
Nem minden egészségtelen, ami tartósított - a szárításról
2012. február 10.
Az őskori emberek számos tartósítási módszert ismertek, többek között a füstölést, szárítást. Vadászó-gyűjtögető őseink a különböző begyűjtött bogyókat szárítva könnyedén tudták tárolni. A napon szárítást számos kultúrában használták, ez az eljárás fűszernövények, bizonyos zöldségek és akár egyes halfajok esetén is alkalmazható volt.
Mi legyen a kamrában? - Gyors vacsora, tudatos vásárlás
2012. február 08.
Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére, miközben nem szeretnénk háttérbe szorítani az egészséges táplálkozás szempontjait. Ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...237238239...297