sub

Információk, érdekességek

Nem biztos, hogy tovább él, aki koplal

2009. július 31.

Az éhezéssel elérhetõ magas életkor csak laboratóriumi körülmények között lehet igaz.

 

 

Több állatkísérlet azt jelezte, hogy kevesebb kalória evése lassítja az öregedést: a koplaló állatok tovább élnek. Egy új vizsgálat, melynek eredményeit a PLoS-Biology közölte, azt mutatja, hogy az éhezéssel elérhetõ magas életkor csak laboratóriumi körülmények között lehet igaz.


Vízbõl is megárt a sok?

2009. július 23.

A túl sok víz épp olyan káros, mint a túl kevés - állapították meg német szakértõk.

 

 

Inni, inni és inni, mármint vizet és különösen nyáron - hangzott mostanáig a táplálkozási szakértõk tanácsa. De valójában mekkora is az a mennyiség, ami ténylegesen jó és szükséges az emberi szervezet számára? Erre igyekeztek választ adni német szakértõk kedden nyilvánosságra hozott tanulmányukban, amelynek már bevezetõjében elvetették az általános nagy "nemzeti szomjúságot". Azaz arra mutattak rá, hogy a túl sok víz épp olyan káros, mint a túl kevés.


Egy újabb ''fogtündér'': a narancs

2009. július 13.

A narancslé egészséges... Nos, ez nem egészen egyértelmû - attól függ, hogy milyen orvost kérdezünk.

 

 

Az általános orvosok dicsõítik a nedûben rejlõ vitaminokat és egyéb értékes növényi összetevõket. A fogorvosok azonban ennek ellenére eltanácsolnak a fogyasztásától.


Sok cukros üdítõ elhízáshoz és cukorbajhoz vezet

2009. június 16.

A jómódú országokban mind több a kövér gyerek és felnõtt, terjedõben a cukorbaj.

 

 

Vizsgálatok szerint ebben a magas cukortartalmú üdítõ italok rohamosan növekvõ fogyasztásának fontos szerepe van. Segíthetnénk ezen, ha sikerülne leszoktatni a gyerekeket a cukros levekrõl, és rábeszélni õket vízivásra - írta az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine egyik tanulmánya.


Minden ötödik iskolás túlsúlyos

2009. június 12.

A Magyarországon élõ 2-10 éves korú gyerekek 16,4 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

 

 

A Magyarországon élõ 2-10 éves korú gyerekek 16,4 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezért ha azt szeretnénk, hogy az átlagéletkor a jövõben is emelkedjen, elengedhetetlen az egészséges életmódra nevelés - mondta Molnár Dénes, a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikájának igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen sajtótájékoztatón.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...237238239...277