sub

Információk, érdekességek

Mennyei finomságok – kakaó, kávé, vanília, méz

2009. augusztus 18.

Ki ne szeretné a frissen gõzölgõ kávét vagy a habosan édes kakaót? De mit is kell róluk tudni?

Fokhagyma: épp az gyógyít, amitõl büdös

2009. augusztus 12.

A fokhagyma szívet védõ hatékonysága az igen kellemetlen szagú hidrogén-szulfidnak köszönhetõ.

 

 

Nemcsak a kolbász vagy a pirítós ízesítésére használják, hanem sokan egészségügyi célból is fogyasztanak fokhagymát, jól adagolható krém vagy könnyen bevehetõ tabletta formájában. Egy új tudományos vizsgálat tanúsága szerint a frissen vágott-rágott fokhagyma nemcsak élvezeti értékében, de biológiai hatásában is lényegesen egészségesebb, mint az élelmiszeripar vagy a gyógyszergyárak termékei - írta a Journal of Agricultural and Food Chemistry augusztusi száma.


Ételfertõzés: nem kell hozzá hanyagság

2009. augusztus 06.

A fertõzés típusának megfelelõen a tünetek is különbözõek lehetnek.

 

 

Nyaranta jelentõsen megugrik az életmérgezések, ételfertõzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben nem is kell különösebben nagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertõzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára. A kellemetlen nyári betegség elkerülésérõl dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa tájékoztat.


Nem biztos, hogy tovább él, aki koplal

2009. július 31.

Az éhezéssel elérhetõ magas életkor csak laboratóriumi körülmények között lehet igaz.

 

 

Több állatkísérlet azt jelezte, hogy kevesebb kalória evése lassítja az öregedést: a koplaló állatok tovább élnek. Egy új vizsgálat, melynek eredményeit a PLoS-Biology közölte, azt mutatja, hogy az éhezéssel elérhetõ magas életkor csak laboratóriumi körülmények között lehet igaz.


Vízbõl is megárt a sok?

2009. július 23.

A túl sok víz épp olyan káros, mint a túl kevés - állapították meg német szakértõk.

 

 

Inni, inni és inni, mármint vizet és különösen nyáron - hangzott mostanáig a táplálkozási szakértõk tanácsa. De valójában mekkora is az a mennyiség, ami ténylegesen jó és szükséges az emberi szervezet számára? Erre igyekeztek választ adni német szakértõk kedden nyilvánosságra hozott tanulmányukban, amelynek már bevezetõjében elvetették az általános nagy "nemzeti szomjúságot". Azaz arra mutattak rá, hogy a túl sok víz épp olyan káros, mint a túl kevés.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...236237238...277