sub

Információk, érdekességek

Egy újabb ''fogtündér'': a narancs

2009. július 13.

A narancslé egészséges... Nos, ez nem egészen egyértelmû - attól függ, hogy milyen orvost kérdezünk.

 

 

Az általános orvosok dicsõítik a nedûben rejlõ vitaminokat és egyéb értékes növényi összetevõket. A fogorvosok azonban ennek ellenére eltanácsolnak a fogyasztásától.


Sok cukros üdítõ elhízáshoz és cukorbajhoz vezet

2009. június 16.

A jómódú országokban mind több a kövér gyerek és felnõtt, terjedõben a cukorbaj.

 

 

Vizsgálatok szerint ebben a magas cukortartalmú üdítõ italok rohamosan növekvõ fogyasztásának fontos szerepe van. Segíthetnénk ezen, ha sikerülne leszoktatni a gyerekeket a cukros levekrõl, és rábeszélni õket vízivásra - írta az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine egyik tanulmánya.


Minden ötödik iskolás túlsúlyos

2009. június 12.

A Magyarországon élõ 2-10 éves korú gyerekek 16,4 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

 

 

A Magyarországon élõ 2-10 éves korú gyerekek 16,4 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezért ha azt szeretnénk, hogy az átlagéletkor a jövõben is emelkedjen, elengedhetetlen az egészséges életmódra nevelés - mondta Molnár Dénes, a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikájának igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen sajtótájékoztatón.


Az élelmiszerek és az anyagcserénk

2009. június 08.

Milyen hatással van egészségünkre az anyagcserénk?

 

 

Az anyagcsere volt a fõtémája a Táplálkozási Fórum XV. Tudományos Konferenciájának. Az eseményen hazánk legkitûnõbb táplálkozás tudományi szakemberei osztották meg egymással a terület legújabb eredményeit. Dr. Pados Gyula a Táplálkozási Fórum elnöke a kiegyensúlyozott anyagcsere egészségünkre gyakorolt hatására hívta fel a figyelmet.


Csak minden tizedik magyar figyel arra, mit eszik

2009. május 23.

Többet szeretnénk tudni arról, hogyan õrizhetjük meg egészségünket - társadalmi csoporttól függetlenül.

 

 

A lakosság több mint fele állítása szerint normálisan étkezik, hiszen szervezetébe automatikusan bekerülnek az alapvetõ tápanyagok. Egyharmaduk pedig alapjában véve olyasmit eszik, ami ízlik, még akkor is, ha vélhetõen kevésbé egészséges. A GfK Hungária és a TÁRKI közös fogyasztói szegmentációs modelljét alapul véve a GfK megvizsgálta a lakosság egészségvásárlási szokásait, valamint az egészségtudatos élethez, táplálkozáshoz való viszonyát. A legfrissebb felmérések eredményei rámutatnak, hogy a lakosság többet szeretne tudni arról, mit tehet a saját egészsége megõrzése érdekében. Ez szinte minden társadalmi csoportra egyformán jellemzõ.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...238239240...278