sub

Információk, érdekességek

Nem gyomorrontás! Pitvarfibrilláció

2010. május 07.

Pitvarfibrilláció, más néven pitvarremegés: a leggyakoribb kezelést igénylõ szívritmuszavar.

 

 

Évát hat esztendeje kiverte a víz, borzalmasan rosszul lett. Az orvos pitvarfibrillációt diagnosztizált. Elõször a háziorvos gyomorrontásra gyanakodott, s a nõt hazaküldte, csakhogy állapota nem javult, visszament a rendelõbe. Ott azután egy rosszullét során az EKG vizsgálat kiderítette, hogy nem a gyomrával, hanem a szívével beteg, annak ritmuszavara okozza a bajt. Gyógyszert kapott, s egészen az újabb rosszullétéig panaszmentesen teltek a napjai. Legközelebb már Prof. Dr. Tomcsányi Jánoshoz, az Irgalmasrendi Kórház osztályvezetõ fõorvosához fordult, máig az õ betege. Az asszony elmondta, ahogy a szívritmuszavara megszûnik, jól érzi magát.


Izületi fájdalom és táplálkozás: meghökkentõ összefüggés

2010. április 29.

Aligha gondolnánk arra, hogy az izületi gyulladás fellángolásában a táplálkozásnak is szerepe lehet, mint ahogyan a tünetek csökkentésében is.

 

 

Fiatalok és idõsek körében egyaránt gyakran jelentkezõ panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. A következõkben megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy az említett fájdalmakat megelõzzük. Dr. Babai László prevenciós szakértõ, a www.allergiakozpont.hu szakértõje segítségével annak is utána jártunk, vajon táplálkozásunk hogyan befolyásolja a tünetek kialakulását.


Sajog, lüktet, nyilallik - a rejtélyes fájdalom

2010. április 23.

A szorongás, a kimerültség, sõt az unalom is növelik a korábban elviselhetõnek érzett fájdalom mértékét.

 


Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínûleg csak kevesek gondolkoztak el azon, hogy például miért a lábuk fáj, ha a gerincükkel van probléma, miért nem veszik észre a focisták meccs közben, hogy megsérülnek, és miért fáj az egyik embernek sokkal jobban az, ami a másiknak meg sem kottyan? A fájdalom természetérõl dr. Nagy Ildikó, az Oxygen Medical neurológusa beszélt.


Nyolcvanontúliak koleszterinjét is érdemes csökkenteni

2010. április 22.

Az öregek, noha nagyobb kockázatú betegek, nem kapják meg ugyanazt a bizonyítottan hatásos kezelést, mint az ifjabbak.

 

 

Szívinfarktus után a 80 évesnél idõsebbek koleszterinszintjének csökkentése is javítja a túlélés esélyét, anélkül, hogy a daganatos halálozás fokozódna. Svéd kutatók óriási vizsgálatának eredményeit az Amerikai Kardiológus Kollégium folyóirata közölte.


Mit kell tudni a Candida–fertõzésrõl?

2010. április 19.

Hallott már a Candida nevû fertõzésrõl? Megretten, ha arra gondol, hogy Ön is megbetegedhet? Bizonyára sokan így vannak ezzel


De mielõtt még a kelleténél jobban megijednénk, tudnunk kell, hogy a Candida-fertõzést okozó Candida albicans nevû élesztõgomba minden ember szervezetében megtalálható, anélkül, hogy bármilyen problémát okozna.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...186187188...239