sub

Információk, érdekességek

Megpróbáljuk? - Tippek a stresszmentesebb élethez 2.

2014. június 06.

Stresszcsökkentő Hol van már az ünnepi jókedvet, derűt és pihenést? Belevetettük magunkat újból a stresszes hétköznapokba? Nem feltétlenül kell így lennie. Saját gondolatvilágunkat áthangolva sokat tehetünk a nyugodtabb életért. Sorozatunk ehhez ad segítséget.

Soha nem árasztott el minket annyi információ, feladat, kötelezettség, és az azokból adódó stressz, a megnövekedett elvárások folytán, mint napjainkban. Annak érdekében, hogy jobban teljesítsünk és könnyebb legyen az életünk, vajon miért nem sikerül csökkentenünk a feszültséget? – kérdezik a pszichológusok. Sokaknak a munkájuk és a családjuk körüli teendők miatt szinte egy percük sem jut arra, amit igazán csinálni szeretnének.
 
Hogyan változtassunk életvitelünkön?
Személyiségfejlesztő szakemberek segítségével állítottuk össze életünk átszervezésével kapcsolatos, feszültségcsökkentő javaslatainkat.


Megpróbáljuk? - Tippek a stresszmentesebb élethez

2014. június 06.

stresszmentesBelevetettük magunkat újból a stresszes hétköznapokba? Nem feltétlenül kell így lennie. Saját gondolatvilágunkat áthangolva sokat tehetünk a nyugodtabb életért. Sorozatunk ehhez ad segítséget.

„Serdülő gyermekeimnél szünet nélkül ott vannak a barátai, nincs nyugalom az otthonunkban. Én pedig nem tudok megálljt parancsolni…”

Jó tanács

Miért ne beszélné meg a dolgot a gyerekeivel?  Határozott hangon figyelmeztetnie kell őket arra, hogy a munkából hazatérve ön fáradt, és nyugalomra van szüksége. Ugyanakkor törekedjék egy köztes megoldásra, mert serdülő korban nem tanácsos csak tiltással élni a gyerekekkel szemben. Kérdezze meg tőlük, milyen megoldásokat javasolnak, és válassza ki azt, amelyik mindenkinek megfelel. Például szóljanak előre, és ön addig házon kívül intézi az ügyeit, vagy javasolja nekik, hogy minden második alkalommal egyik barátjuk otthonában jöjjenek össze.


Csökkentsd a testzsír-százalékod!

2014. május 31.

Tévedés azt gondolni, hogy a testsúly az egyetlen mérőszám, amely megmutatja, milyen formában vagyunk. Hiszen pusztán a kilók számából nem derül ki, milyen arányban zsíros vagy izmos a testünk.

Nagyobb súllyal fittebben 
Mielőtt bárki úgy gondolná, hogy a zsír csakis káros lehet, fontos tisztázni, hogy a zsír szükséges, hiszen ez párnázza ki a vázrendszert, védi a belső szerveket, rész vesz a test hőmérsékletének szabályozásában, és tárolja a vitaminokat. Ráadásul az „éhezés” időszakaiban (amely akár egy fogyókúrát is jelenthet), a szervezet a tartalékokból tud gazdálkodni. Vagyis a cél nem a zsír teljes kiiktatása a szervezetből, csupán az egészséges szintre csökkentése. Ráadásul a testzsír nem függ egyértelműen össze a testsúllyal. 

Képzeljünk el példaként egy rendszeresen sportoló nőt, akinek a testsúlyát jelentős részben az izomtömege teszi ki. Előfordulhat, hogy alatta többet mutat a mérleg, mint egy fogyókúrázó, de nem sportoló nő alatt, hiszen ő csupán az izomtömegéből veszített. Ebben az esetben hiába mennek lefelé a kilók, a testzsír-százalék növekszik, mert a zsír nagyobb arányban lesz jelen kisebb testsúlynál is. 


Valóban hatásos az akupunktúra?

2014. május 22.

akupunktúraAz akupunktúrát sokáig egy misztikus légkör övezte, ám ma már hatásos és bevett kezelési módszerként tartják számon, mely számtalan problémát sikeresen orvosol. Dr. Váradi Éva főorvosnő, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája mindennapi gyakorlatában rendszeresen használja. 

Fájdalomcsillapítás energiaáramlással

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi testet behálózó csatornákban, a meridiánokban meghatározott rend szerint kering az az energia (QI), mely az életfolyamatokhoz szükséges. A felszínes és mély meridiánok a szervekkel működési egységet alkotnak. A harmonikus működésben történt változások, diszfunkciók betegséghez vezetnek. A betegségekben, illetve már azok megelőző stádiumában egyfajta energiablokk áll fenn. Az adott problémát külső ártó tényezők (pl. sérülés), illetve belső kóros érzelmi állapotok (pl. stressz, helytelen étrend és életmód) indítják el. A meridiánokon található, különböző minőségű és jelentőségű, meghatározott pontok - az akupunktúrás pontok -  tűvel, hővel, lézerrel illetve elektromossággal történő ingerlésével biztosítható az energiaáramlás helyreállítása. Ezáltal az adott tünetek, illetve a mögöttes kóros állapotok eredményesen megszűntethetők.


Ezt érdemes tudni az antioxidánsokról - 2. rész

2014. május 05.

Az alábbiakban felsorolunk 16 „élen járó” zöldséget-gyümölcsöt, magvat, hozzáadva a listához a már említett teát, valamint a kávét. Felhívjuk a figyelmet a legfontosabb antioxidáns összetevőkre és a javasolt mennyiségre. Ahhoz, hogy a legtöbbet profitáljunk belőlük - és kedvezzünk ízlelőbimbóinknak is -, váltogassuk az elkészítési módokat, így ezekből is ajánlunk. A vízben főzés, vagy olajban sütés rendszerint árt az antioxidánsoknak. Különösen, ha hosszú ideig és magas hőmérsékleten történik. Innen is ered a mikrohullámú sütők haszna... Természetesen nyers állapotban juthatunk a legtöbb vitaminhoz - de főve is megmaradnak pld. a karotinok és a polifenolok.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...858687...152