sub

Információk, érdekességek

Probiotikummal az egészséges bélflóráért

2011. szeptember 09.

Mit tegyünk, ha felborul az egyensúly?

A bélcsatornában élő 400 különféle baktériumfajból álló bélflóra nélkülözhetetlen az emberi szervezet kiegyensúlyozott működéséhez. Az apró élőlények sokasága az étkezések során jut először gyermekkorban az emésztőrendszerbe, ahol megtelepszik és egy kölcsönösen jótékony együttélés veszi kezdetét. Az egészséges bélflóra segíti az emésztést, és részt vesz a szervezet méregtelenítő folyamataiban.


Formában tart az időskori munka?

2011. augusztus 23.

Az orvostudománynak, a fejlett civilizációnak köszönhetően ma már tovább élhetünk, mint elődeink, de nem mindegy, kései éveinket milyen egészségi állapotban töltjük, mennyire akarunk részt venni a társadalom alakításában, aktívak szeretnénk-e maradni, vagy a magányosabb, passzívabb létformát választjuk. Azt vizsgáltuk, mi szükséges ahhoz, hogy szellemi, testi frissességünket megőrizzük, és ebben milyen szerep jut a munkának.


Egészséges szokásokkal 15 évvel tovább élhetünk

2011. augusztus 21.

Eddig is közismert volt, hogy az egészséges életmód jobb életminőséget, gyorsabb gyógyulást, sőt akár hosszabb életet is eredményezhet. A legújabb kutatások szerint akár 15 évvel is tovább élhetnek azok, akik figyelnek az egészségükre. Az életmód szerepéről dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa beszélt.


A dolgozó egészsége a cégnek is megéri

2011. augusztus 11.

Egy munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb emberek dolgozzanak egy empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikális állapot, mentális és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövidtávon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma.

A lehetséges lépésekről dr. Sztancsik Ilona, az Oxygen Medical foglalkozás-egészségügyi szakorvosa beszélt.


A ragyogó bőr titka – Nyári bőrápolási tippek

2011. július 31.

BőrápolásA nagy rohanásban kevés idő jut a bőrápolásra, pedig néhány apró és gyors trükkel percek alatt ragyogóvá tehető a fáradt, megfakult bőr.
 
Ami elsőre most macerának tűnik, idővel szuper gyors rutinná válik és teljesen beépíthető a reggeli készülődésbe vagy az esti pihenésbe. Azonban még mielőtt a konkrét tippekre kerülne a sor, fontos tisztázni, hogy a gyönyörű bőr legősibb, legegyszerűbb és legalapvetőbb titka a sok folyadékfogyasztás (lehetőleg víz). Nem mellesleg a narancsbőr elleni harcban is fontos szerep van!

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...111112113...152