sub

Információk, érdekességek

Hogy eleget igyon a nagyi is – az idősebbek kevesebbet isznak

2012. július 02.

A krónikus dehidratáltság súlyos egészségügyi probléma, ami növeli az ájulások, húgyúti fertőzések és a vesekő kockázatát. Segítsük a környezetünkben élő idős embereket abban, hogy elegendő folyadékot fogyasszanak, mert megfelelő folyadékbevitellel egészségesebbek maradhatnak.

Az ajánlott folyadékbevitel időskorban sem változik, de a szomjúságérzet csökkenésével, a fizikai képességek romlásával jelentősen megnő a kiszáradás veszélye.


Miért jó biciklizni?

2012. július 01.

Egy brit felmérés szerint az élvezeti érték a legfontosabb érv a kerékpározás mellett. Sokan tekernek egészségügyi és takarékossági okokból is, de számos biciklista számára szempont a mozgásforma környezetbarát jellege.

Tekerni jó

Egy kerékpárhasználatot ösztönző program támogatásául készítette friss felmérését a brit YouGov, amely szerint számos pozitív hozadéka van a biciklizésnek. A kutatás során reprezentatív minta alapján általános fogyasztói véleményt is mértek, de kérdezték a biciklizést sportszerűen űző válaszadók véleményét is. Mindkét csoport esetén a megkérdezés feltétele volt, hogy a válaszadók legalább havi egyszer biciklire üljenek.


Víz, víz, víz

2012. június 23.

A víz szervezeten belüli egyensúlyi állapotát több tényező is befolyásolja, például az aktív sporttevékenység, a nehéz fizikai megterhelés, az éghajlat, a külső hőmérséklet, a szaunázás, a sírás, a láz, a hasmenés vagy a hányás.

Érdekesség

  • A szervezet víztartalma a kor előrehaladtával egyre csökken. Az újszülött szervezete 72%, a felnőtté átlagosan 60%, míg az idős emberé csupán 50% vizet tartalmaz.
  • A görögdinnye víztartalma 91,5%.

5 tipp az energikus mindennapokért

2012. június 17.

Sok esetben érezzük magunkat fáradtnak – egy-egy hosszú nap vagy sok munkával töltött időszak után, tavasszal, amikor feléltük minden vitaminkészletünket, de egy friss levegőn tett nagyobb kirándulás is jóleső fáradtsággal tölt el minket. Ám mi történik, ha folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat, és se a pihenés, se a hosszú alvások sem segítenek?

A krónikus fáradtság során hosszú hónapokat töltünk el olyan állapotban, amikor hiába pihenünk vagy alszunk kiadósakat, mégis folyamatosan fáradtnak, gyengének, levertnek érezzük magukat. Olyannyira, hogy ez az érzés már a mindennapjainkat befolyásolja, hiszen akadályoz minket napi szellemi és fizikai teendőink elvégzésében.


Gyógyítsd magad a színekkel!

2012. június 08.

Az önismeretben és a gyógyulásban kreatív és sokoldaúan használható eszközt jelentenek a színek. Hogyan használhatod a különféle színeket az egészség és a testi-lelki jól-lét megőrzéséhez?

A színek különleges világa
Az ember nemcsak érzékszerveivel, hanem egész szervezetével, tudatával, hangulatával, testi-lelki folyamataival válaszol a környező világ színjelenségeire. A színek az emberi tudatban sokszor rejtetten munkáló erők, hiedelmek, szimbólumok, archetípusok kifejeződései, amelyeket az ősidők óta használunk tudatosan vagy csak tudattalanul.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...102103104...151