sub

Információk, érdekességek

Egyszerű módszer a csecsemőkori vashiány megelőzésére

2006. augusztus 15.

Meghökkentően egyszerű módszert javasol egy amerikai kutatócsoport az újszülöttek és csecsemők vashiányának megelőzésére. A tudósok azt javasolják, hogy a köldökzsinórt a baba születése után csak mintegy két perccel fogják le.

 

A vas az emberi szervezetben többek között a vörösvértestek hemoglobinjának előállításához szükséges. A vashiány olyan hiánybetegség, ami egyaránt sújtja a fejlett és a fejlődő országokat is, ez utóbbiakban gyakori, hogy a vashiányos vérszegénység már féléves korban megjelenik. A Kaliforniai Egyetem kutatói úgy vélik, hogy a köldökzsinór késleltetett átvágásával elkerülhető a betegség.


Világhét az anyatejes táplálásért

2006. augusztus 03.

Augusztus elseje a szoptatás világnapja, melyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a World Alliance of Breastfeeding Action (WABA) jelölt ki. Ezekben a napokban világszerte számos szervezet és szakember hívja fel a társadalom figyelmét az anyatejjel táplálás jelentőségére. A Magyar Védőnők Egyesülete tegnap Természetesen anyatejjel címmel rendezett konferenciát, két jelentős hazai szervezet, a La Leche Liga és a Szoptatásért Magyar Egyesület már a múlt hét végén margitszigeti sétát szervezett a szoptatásért.

A bio gyermekétkeztetés anomáliái

2006. július 25.

Bár a biokultúra igen sokat fejlődött az elmúlt egy évben, mégis igen sok a félreértelmezés és a rosszul rögzített információ ezzel kapcsolatban társadalmunkban.

 

Lassan hozzászokunk ahhoz, hogy minden hónapban több magánóvoda, iskola érdeklődik ebédkiszállításunk iránt, amint azonban meghallják, hogy szolgáltatásunk mennyibe kerül, legtöbben meghátrálnak. Nincs erre ennyi pénzünk, halljuk az egyre ismétlődő választ.


Torna szülés előtt és gyerekkel

2006. július 05.

Szerencsére ma már a gyermekvárás időszakában sem kell abbahagyni az egyébként rendszeres testmozgást, mert a fitnesztermek igazodtak a kismamák kívánságaihoz.

 

Terhes- illetve baba-mama tornával segítenek továbbra is karbantartani a leendő és gyakorló anyukákat, miközben megfelelően felkészítenek a szüléssel járó nehézségek leküzdésére – nyilatkozta a Vital magazinnak Ludvig Ildikó, az őrmezői (XI. kerület) Igmándi utcában működő fitneszterem üzletvezetője.


Utazás kisgyermekkel

2006. július 04.

A kisgyermekek hasmenéses (hányásos) kiszáradása a leggyakoribb probléma, amely utazás során előfordul, mivel ők sokkal fogékonyabbak az ételek és a víz által terjesztett fertőzésekre. Hogyan tudjuk megállapítani, hogy a gyermek folyadék- és sóvesztesége milyen súlyos?
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...277278...279