sub

Információk, érdekességek

Az egészséges gyerekekért!

2010. január 04.

Ma már egyre kevesebb családban szokás reggelizni, sok gyerek kezdi üres gyomorral az iskolai tanítást. Jobb esetben tízóraiznak, abban az iskolai büfében, ahol már egyre gyakrabban találni egészséges ételeket.

 

 

A fejlõdésben lévõ gyermeknek elengedhetetlenül szükséges a kiegyensúlyozott, napi ötszöri, megfelelõ minõségû táplálkozás, valamint a napi, minimum egyórányi testedzés. Így lehet biztosított a gyermek energiaegyensúlya, jó közérzete, fejlõdése, egészsége.


Egyre kövérebbek a gyerekek

2009. december 14.

A gyermekkori elhízás fokozatosan növekvõ népegészségügyi probléma.

 

 

„A gyermekkori elhízás drámai növekedésének megállítása érdekében szükségesnek tartjuk az iskolai táplálkozási környezet mielõbbi átalakítását" – összegezte dr. Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) igazgatója az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) folytatott kétéves munkát a 2009. december 9-én tartott szakmai konferencián.


Szoptatópárna enyhít a hátfájáson

2009. december 12.

Fiziológiai és ergonómiai kutatások nyomán alkották meg a szoptatást könnyítõ eszközt.

 

 

A legmodernebb innovatív eszközöket is bevetik a magyar szülészeti osztályok a szoptatás megkönnyítése és megszerettetése érdekében végzett tevékenységért járó WHO-UNICEF Bababarát-kórház cím megszerzéséért, de mindenekelõtt a babákért és a mamákért.


Karriergyilkos terhesség?

2009. december 10.

Önnek is vannak gondjai a családja és a munkája összeegyeztetésével? Ha választania kéne gyerek és karrier között, melyiket választaná?

 

 

Egy ausztrál kutatás eredményei szerint a dolgozó nõk jelentõs része úgy érzi, a gyermekvállalás gyakorlatilag útját állja a karrierépítésnek, egyúttal úgy vélik a magas beosztás és a család ellátásának összeegyeztetése rendkívül nehéz feladat.


A babáknak is nagy kihívás a tél

2009. november 25.

„Olyan az arca, mint a baba bõre" – hangzik el gyakran, ha olyan embert látunk, akinek bõre szép, egészséges.

 

 

A test elsõ védelmi vonala a bõr, ezért ápolására különös figyelmet kell fordítani. A téli hónapokban a bababõrt is komoly kihívások érik. Hogyan vigyázzunk rá most, amikor egyik percrõl a másikra beköszöntött a fûtési szezon? Erre ad választ a Magyar Gyermekorvosok Társasága.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...251252253...280