sub

Információk, érdekességek

Sajtkukac-szindróma: agyi diszfunkció?

2010. február 05.

A hiperaktív gyereket nevelõ kanadai családok új terápiás opcióval számolhatnak, engedélyezték az elsõ prodrug-ot.

 

 

Egy biofarmakonokra specializálódott multinacionális cég, a Shire plc bejelentette, hogy az észak-amerikai országban engedélyezték készítményét, a VYVANSE-a figyelemhiányos hiperaktivitás rendellenesség (attention deficit hyperactivity disorder, ADHD) kezelésére.


Családban marad a baba, míg dolgozik a mama

2010. február 03.

Családi napközi és bölcsõde is kellene ahhoz, hogy a fiatal szülõk munkát és gyereket is vállalhassanak.

 

 

A családi napközik nem rivalizálnak a bölcsõdékkel, csupán olcsó és hatékony alternatívát kínálnak a kisgyermekes családoknak a hagyományos gyermek elhelyezési módszerek mellett - közölte a Három Királyfi Három Királylány Intézet.


Miért születik több fiú?

2010. január 24.

Az "aktívabb" férfiak korábban halnak meg, mint feleségük, amit a természet ösztönösen fiútöbblettel igyekszik kiegyenlíteni.

 

 

A temetõben járva feltûnik, hogy a férfiakhoz képest sokkal több idõs nõ látogatja a nála korábban született, viszont hamarabb elhunyt párja sírját. A magyarázat viszonylag egyszerû: az "aktívabb" férfiak korábban halnak meg, mint feleségük, amit a természet ösztönösen fiútöbblettel igyekszik kiegyenlíteni. A valóság azonban ennél jóval összetettebb.


Három éves és még nem beszél?

2010. január 18.

Egy nemrég közzétett brit kutatás szerint sok kisgyerek tölti be úgy a harmadik életévét, hogy még nem kezdett el beszélni. Köztük is nagyobb arányban vannak a fiúk, mint a lányok.

 

Elõbb a lányok

 

Szakértõk szerint a kisgyermekek átlagosan 10-11 hónapos körük körül mondják ki az elsõ szavakat, 2-3 éves korukra pedig mintegy 300 szót, közük mellékneveket és szószerkezeteket használtak.


Veszélyesek az apró gombelemek a kisgyerekekre

2010. január 13.

Kanadában a McGill Egyetem gyermekgyógyászai szomorú esetek ismertetésével figyelmeztetik a felnõtteket erre a veszélyre.

 

 

Zenélõ üdvözlõkártyáktól a bájosan mozgó játékokig manapság igen sok tárgyban találhatók elektromos gombelemek, melyeket a gyerekek lenyelhetnek, vagy orrukba, fülükbe dugnak. A karórát, rádiót vagy fényképezõgépet mûködtetõ parányi elem igazi technológiai fejlõdés eredménye és felnõttnek, gyermeknek sok örömöt okoz. A karácsonyi üdvözlõkártya nem csak szép, de gyönyörûen zenél is és sok férfiember kapott olyan nyakkendõt, melynek közepén piros fény világít és a fénygömb megnyomására a kravátli elkezdi dalolni, hogy "Hull a pelyhes fehér hó".


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...250251252...280