sub

Információk, érdekességek

A szülő gerincproblémája a gyermek hátizsákja?

2012. szeptember 25.

Csemetéinkért bármit megtennénk, így nem sajnáljuk megvenni nekik az anatómiai hátizsákot, megpróbáljuk őket egészségesen táplálni, ortopéd cipőben járatni és lehetőségeinkhez mérten különórákra, sportolni visszük őket. Megpróbálunk tehát a lehető legjobb szülők lenni. Mégis van egy szintje a szülői felelősségvállalásnak, amire sajnos nem gondolunk, s éppen ezért nem is fordítunk rá elég figyelmet, pedig könnyen hiábavalóvá teheti egyéb fáradozásainkat.

Hogy mire gondolok? Nos, ahogy az ma már köztudott, a szülő a gyermek mintája, a gyermek őt utánozva próbál meg eligazodni ebben a nagy, komplex világban. Ám talán nem is vagyunk azzal igazán tisztában, vagy talán még inkább: csupán nem szeretünk azzal szembenézni, hogy mindez mennyire igaz...


Milyen olajat kell választani a babamasszázshoz?

2012. szeptember 09.

babamasszázsGondosan kell azonban kiválasztani azt az olajat, amivel a baba testét masszírozni fogja az anyuka! Szóba sem jöhetnek a felnőtteknél is használt, vérkeringést serkentő, izomlazító, bőrpírt okozó olajok!

Számos cikk foglalkozik a babamasszázs jótékony hatásaival. Az anya és gyermek közötti kapcsolat erősítése mellett a vérkeringést élénkítő masszázs az oxigénellátást javítja, a bélműködést elősegíti, a csecsemő érzékelési képességeit, mozgáskoordinációját javítja, az alvását pihentetőbbé teszi. Hogy az anyuka keze könnyebben csússzon a baba bőrén, a babamasszázshoz olajat kell használni.


A tévézés a derekára megy a gyereknek

2012. augusztus 16.

A túlságosan sokat tévéző gyerekek derékbősége már 10 évesen nagyobb, mint a kevesebbet tévé előtt ülőké. Azoknak a gyermekeknek a derékbősége, akik 18 órát tévéztek hetente már 4 esztendősen, 7,6 mm-rel nagyobb, mint azoké, akik átlagosan 14,8 órát néztek tévét - állapította meg egy kanadai kutatócsoport által készített tanulmány. 

A távolság, amit a gyermekek képesek megugrani, ugyancsak csökkent – egyharmad centiméterrel kevesebbet tudtak produkálni minden extra órával, amit hetente a tévé előtt töltöttek 2 évesen.


Mennyit kell a baba súlyának növekedni? Vajon elég a tejem? - A legfontosabb kérdések

2012. augusztus 16.

Te is azok közé tartozol, akik aggódnak a szoptatás miatt? Felmerült benned is a kérdés, hogy biztos eleget eszik a baba? Netán naponta vagy hetente méred a súlyát és nem nagyon gyarapszik? Kezdesz aggódni? Vagy már fontolgatod, hogy biztos kevés a tejed és adni kellene tápszert? Ha már kapott, akkor azt tapasztalod, hogy utána édesdeden alszik? Ismerős kérdések, melyekre rengeteg válasz létezik. A szakemberek között sincs sajnos egyetértés ezen a kényes területen, ami pedig rendkívül fontos időszak, mind a gyermek, mind a család életében.


A cigivel egyenértékű, ha a terhes nő sokáig dolgozik?

2012. augusztus 07.

Sok várandós kismama érzi úgy, hogy terhesen is dolgoznia kell, amíg csak lehet - ám szakemberek szerint ezzel cseppet sem tesznek jót a születendő gyermeknek. A baba kisebb súllyal jöhet a világra, ami kockázatot jelent a jövőjére nézve. Egy tanulmány rámutatott: a terhesség utolsó szakaszáig tartó munka egyenértékű azzal, mintha a kismama dohányzott volna a várandósság ideje alatt.

A 9. hónapig dolgozó nők babái átlagosan nagyjából fél kilóval nyomtak kevesebbet, mint azoké, akik abbahagyták a munkát a 6. vagy a 8. hónap tájékán. Az angliai Essex egyetemének kutatói három fő tanulmány adatait gyűjtötték össze, kettőt az Egyesült Királyságból, egyet az Egyesült Államokból.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...233234235...280