sub

Információk, érdekességek

A méret a lényeg - a pelenkánál is?

2012. október 17.

Mielőtt megszületik az első gyermek, azt sem tudja a leendő anya, hogy milyen pelenkát vegyen neki. Később bőven lesz alkalma a pelenkák világába beletanulni: addig, amíg szobatisztává nem válik egy gyermek, átlagosan 5000-szer kell bepelenkázni, ami profi kezekben is legalább 200 órát vesz igénybe.

A kórházba szülni induló kismama csomagjában – a kórházak, klinikák igényei szerint – szinte mindig kell lenni egy csomag pelenkának is, amit a kórházban eltöltött napok alatt adnak a gyermekre. Ezért célszerű, ha már a szülés tervezett időpontja előtt pár héttel vesz a kismama egy csomag újszülötteknek való pelenkát, aminek a csomagolásán sokszor csak a „New Born” = újszülött felirat szerepel. Az újszülötteknek szánt pelenkákon általában a kicsiknek passzoló 2-4 kg testtömeg tartomány van megadva.


Anyává válni 35 felett

2012. október 09.

Mindennek megvan a maga ideje”,- tartja a mondás. Nincs azonban az a bölcs, aki minden tényezőt figyelembe véve - beleértve az egészségi állapotot, pszichés faktorokat, anyagi helyzetet és karriert - meg tudja mondani, hogy mikor a legszerencsésebb teherbe esni.

Míg régen ferde szemmel néztek a 35 év fölötti kismamákra, ma már senki sem csodálkozik rajta, ha valaki közel a negyvenhez vállal gyermeket. Egyre gyakoribb, hogy az első gyermeküket is csak 35 év fölött hozzák világra a nők.

Ez a viszonylag késői terhesség az anya és a magzat számára bizonyos egészségi kockázatok növekedésével jár. Más szempontból pedig egy, az anyaszerepre – a saját húszas éveivel összehasonlítva – fizikai és lelki síkon is felkészültebb nő válik anyává, ami előnyös a megszületendő gyermek számára.


Gyógyszerész kismama tanácsai - Szoptatós melltartó

2012. október 01.

Szoptatós melltartóIdeális esetben legalább hat hónapon át szoptatni fogja az anyuka a megszülető gyermekét. Az első hetekben akár napi nyolcszori-tízszeri szoptatásra kell felkészülni, és ez a hónapok múltával is napi mintegy hat alkalom marad. Úgy is lehet fogalmazni, hogy az első időszakban az anyuka napjainak a jelentős részét szoptatással tölti.

Lényeges tehát, hogy a szoptatáshoz a lehető legkomfortosabb körülmények biztosítottak legyenek; és ehhez hozzátartozik a megfelelően megválasztott szoptatós melltartó is.


A szülő gerincproblémája a gyermek hátizsákja?

2012. szeptember 25.

Csemetéinkért bármit megtennénk, így nem sajnáljuk megvenni nekik az anatómiai hátizsákot, megpróbáljuk őket egészségesen táplálni, ortopéd cipőben járatni és lehetőségeinkhez mérten különórákra, sportolni visszük őket. Megpróbálunk tehát a lehető legjobb szülők lenni. Mégis van egy szintje a szülői felelősségvállalásnak, amire sajnos nem gondolunk, s éppen ezért nem is fordítunk rá elég figyelmet, pedig könnyen hiábavalóvá teheti egyéb fáradozásainkat.

Hogy mire gondolok? Nos, ahogy az ma már köztudott, a szülő a gyermek mintája, a gyermek őt utánozva próbál meg eligazodni ebben a nagy, komplex világban. Ám talán nem is vagyunk azzal igazán tisztában, vagy talán még inkább: csupán nem szeretünk azzal szembenézni, hogy mindez mennyire igaz...


Milyen olajat kell választani a babamasszázshoz?

2012. szeptember 09.

babamasszázsGondosan kell azonban kiválasztani azt az olajat, amivel a baba testét masszírozni fogja az anyuka! Szóba sem jöhetnek a felnőtteknél is használt, vérkeringést serkentő, izomlazító, bőrpírt okozó olajok!

Számos cikk foglalkozik a babamasszázs jótékony hatásaival. Az anya és gyermek közötti kapcsolat erősítése mellett a vérkeringést élénkítő masszázs az oxigénellátást javítja, a bélműködést elősegíti, a csecsemő érzékelési képességeit, mozgáskoordinációját javítja, az alvását pihentetőbbé teszi. Hogy az anyuka keze könnyebben csússzon a baba bőrén, a babamasszázshoz olajat kell használni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...232233234...279