sub

Információk, érdekességek

Ijesztõ következményekkel jár a gyerekkori éhezés

2010. augusztus 22.

Paradox a világ: miközben az elhízás világméretû probléma, csaknem félmilliárd gyerek éhezik világszerte.


Szegénység következtében 2007-ben az amerikai háztartások 15, 2008-ban 18 százaléka nem jutott megfelelõ táplálékhoz. Az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine augusztusi számában idézett adatok az Egyesült Államokból származnak.


Hamburger koleszterincsökkentõvel?

2010. augusztus 18.

A brit tudósok javaslatáról a The Daily Telegraph online kiadása számolt be.

 

A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentõ gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek káros hatását. A hatóanyagról "McStatin" névre keresztelt reformburger olyan védelmet nyújthatna az egészségtelen ételek rabjainak, mint a vezetõknek a biztonsági öv vagy a cigarettázóknak a füstszûrõ - érvelnek az Imperial College London kutatói.


Vesekõvet növeszthetünk a jeges teától

2010. július 31.

A fõleg korosodó férfiakat fenyegetõ veszélyre amerikai urológusok hívták fel a figyelmet.

 

Bárkinek lehet veseköve, de vannak, akik hajlamosabbak rá, mint mások. Statisztikák szerint a 40 évesnél idõsebb férfiaknál négyszer gyakoribb a vesekõ, mint a nõknél. Utóbbiak veséjében fõleg a változó kor után alakulnak ki ezek az igen fájdalmas görcsrohamot okozó elváltozások.


Vashiányos vasgyúrók

2010. július 28.

A gyerekek jó iskolai teljesítményének megalapozásához nem csak a szellemi, hanem a fizikai táplálékra is figyelnünk kell.

 

Fejlesztõ játékok, kifestõk, dalocskák és megannyi más módszer segít minket, hogy gyermekünket már kicsi korától „tréningezzük" az elsõ nagy szellemi megpróbáltatásra, az általános iskola elsõ osztályra. Magunk elõtt látjuk, hogy pár év múlva a padból kiesve jelentkezik, és sorra hozza a piros pontokat. A jó iskolai teljesítmény megalapozásához azonban nem csak a szellemi, de a valós, fizikai táplálékra is ugyanúgy oda kell figyelnünk. Azok a gyerekek, akik az elsõ három életévükben nem kapják meg a szükséges napi 8mg vasat, késõbb problémákba ütközhetnek a tanulás terén.


Ételmérgezés, ételfertõzés? Ezeket azonnal elõzzük meg!

2010. július 14.

A nagy melegben bármikor találkozhatunk egy megsavanyodott tejjel, néhány darab romlott tojással. Vigyázzunk ezekkel!


Konyhai szabályok kánikulában


Nyaranta jelentõsen megugrik az életmérgezések, ételfertõzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben nem is kell különösebben nagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertõzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára. A kellemetlen nyári betegség elkerülésérõl dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa tájékoztat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...226227228...277