sub

Információk, érdekességek

Már a müzli sem a régi

2010. november 17.

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a készen kapható – csábító csomagolású – müzlik összetétele már alig hasonlít az eredeti keverékéhez. A termékek jelentékeny hányada tartalmaz például csokoládét, amely elõnytelenül befolyásolja a müzli alkotórészeinek optimális 55:35:15 szénhidrát-, fehérje- és zsírhányadát (az eredeti Bircher-müzlire is ez az arány jellemzõ)

8 tévhit a kávéfogyasztás egészségkárosító hatásáról!

2010. november 12.

A kávéfogyasztás sokak számára a mindennapok elengedhetetlen eleme. Ezért több kutatás is vizsgálta a kávé és a koffein egészségre gyakorolt hatásait, ugyanis az utóbbi években bizonyos nézetek egy része megdõlni látszik. Vajon akkor egészséges vagy káros a kávé?

Anorexia - nem ismerik fel

2010. november 10.

Egy brit kérdõíves vizsgálat eredményei szerint az evészavarokkal küzdõk többsége nem jut hozzá a kívánatos mértékû kezeléshez.

Miközben a kezelés irányelveit legutóbb tavaly módosították az Egyesült Királyságban, egy, összesen ezerhétszáz beteg megkérdezéséen alapuló vizsgálat úgy találta, hogy a páciensek 55 százaléka nem jut megfelelõ, szakértõ bevonásával zajló kezeléshez. Ezen túlmenõen a vizsgált esetek 42 százalékában a háziorvos nem volt képes diagnosztizálta a betegséget a megfelelõ, korai stádiumban, miközben a kezelés kimenetelét nagyban befolyásolja, hogy mikor ismerik azt fel - illetve miközben a tavaly megfogalmazot irányelvek közül az egyik leghangsúlyosabb pont a korai felismerésrõl szólt.


Az éjszakai nassolásért fogainkkal fizethetünk

2010. október 27.

Az éjszakai nassolásért a késõbbiekben a fogaink elvesztésével fizethetünk. Ezt állítják amerikai kutatók, akik vizsgálataikról az Eating Behaviors címû szaklap legújabb számában számolnak be.


Betegséget okozhat a fogyókúra

2010. október 13.

Nem mindig tesz jót a elhízottak egészségének, ha fogynak. – olvasható az International Journal of Obesity címû újság honlapján. A fogyás során szennyezõ anyagok kerülhetnek a vérbe.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...225226227...277