sub

Információk, érdekességek

Fűszeres puncs - a hűvös téli estékre

2012. december 09.

A decemberi hideg estékre jól jön egy bögre forró,melengető ital! 

Hozzávalók: 1 liter víz,2 filter feketetea,1 dl rum,1 citrom, 1 narancs, 1 rúd fahéj, 6-8 db szegfűszeg, ízlés szerint méz

A vizet felforralom, hozzáadom a fűszereket és a teafiltert. Néhány percig forralom aztán lefedve 10 percig pihentetem. Kiszedem a fűszereket, a filtert és belekeverem a rumot, mézet.

Melegen kínálom!


Forró gyömbéres narancsital

2012. december 09.

Finom, melegítő, őszre-télre ideális itóka! 

Hozzávalók: 7 dl 100%os narancslé, diónyi gyömbér, 2-3 ek. méz, 3 dl víz

A gyömbért meghámozom és lereszelem, összekeverem a mézzel és egy edényben kicsit olvasztom,hogy folyékonyabb legyen. Aztán ráöntö a narancslevet és a vizet majd lassú tűzön felforralom.

Frissen, melegen bögrékbe öntöm és már lehet is inni!


Lehet jóízű, ami diétás?

2012. december 03.

diétásHétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük – onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux –- változatos, ízekben gazdag kínálatával jelent meg Budapest nyolc kerületében a „Medirest – diétaotthonra” szolgáltatás.

Az egyszerűen hozzáférhető, otthoni étkezési szolgáltatás mögött, többéves gasztronómiai fejlesztés, és az étrendekkel szemben támasztott dietétikai elvárásoknak való megfeleltetés áll. Ennek köszönhető, hogy a Magyarországon leggyakrabban előforduló, azon betegségekben érintettek – melyek kialakulása egyebek mellett, a helytelen életmódra és táplálkozásra vezethető vissza – mostantól otthonukban, munkahelyükön is hozzájuthatnak a számukra előírt étrendhez alkalmazkodó jóízű ételekhez.


Karcsúbbak és szellemileg is frissebbek, akik reggeliznek

2012. november 24.

Az egészségi állapotot a kiegyensúlyozott táplálkozás jelentősen befolyásolhatja. Nagyban hozzájárulhat számos betegség megjelenésének és kifejlődésének a megelőzéséhez vagy késleltetéséhez. Különösen igaz ez a rostokra!

A gabonapelyhekről köztudomású, hogy nagy a rosttartalmuk, így vannak, akik egyszerűen az egészséges táplálkozással azonosítják őket. Ma már számos kutatás bizonyítja, hogy a gabonafélék csökkentik a nem fertőző betegségek (szívkoszorúér-betegségek, daganatos betegségek, 2-es típusú cukorbetegség) kialakulásának kockázatát. Például alacsonyabb vérnyomásértékeket mértek a rendszeres gabonaféléket fogyasztóknál, csökkentette az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorrák kialakulását.


Így együnk a hideg hónapokban

2012. november 23.

Így együnk a hideg hónapokbanA tél közeledtével sokszor hajlamosak vagyunk a szabadtéri programokat kihagyni. Szabadidőnket kényelmes otthonunkban töltjük el inkább egy forró csokoládé vagy gőzölgő almás pite társaságában. Ilyenkor kevésbé kívánjuk a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, pedig ebben a hideg időszakban a leggyakoribbak a náthás és influenzás megbetegedések. Ezek megelőzéséhez szervezetünknek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége. A nyomelemek pótlásának fontosságáról és lehetőségeiről Tarnai Irén, a Budai Egészségközpont dietetikai tanácsadója lát el bennünket 4+1 jó tanáccsal.

„A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, előállítani azonban nem tudjuk őket, így más módon kell pótlásukról gondoskodnunk, a táplálékkal kell bevinni azokat. Télen hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, vitaminokban szegényebb ételeket fogyasztani. Ráadásul kevesebb napfény ér minket, ezért fokozottabban oda kell figyelnünk a létfontosságú vitaminok és nyomelemek pótlására, hogy immunrendszerünk elég erős legyen a betegségek elkerüléséhez, legyőzéséhez” – figyelmeztet a szakember.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...206207208...277