sub

Információk, érdekességek

Medvehagymás-fetás pogácsa

2013. április 20.

Medvehagymás-fetás pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tk. só, 1 ek. tejföl, 15 dkg fetasajt, 20 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor apróra vágott medvehagyma, 2,5 dkg élesztő, 1 tk. cukor, 1 dl tej vagy víz, a kenéshez egy tojás, szezámmag


Megint itt a medvehagyma!

2013. április 18.

A hagyományos és biopiacokon már egyaránt lehet kapni a tavasz egyik első hírnökének számító, különleges méregtelenítő hatással bíró medvehagymát. Érdemes ilyenkor gyakran beiktatni az étrendünkbe, hogy élvezhessük jótékony tisztító hatását.

Nomen est omen
A népi hagyomány szerint a barlangjából kibújó medve először ezt a növényt keresi, hogy a hosszú téli álom után kitisztítsa szervezetét, innen ered az elnevezése.


Cukkínis bulgur

2013. április 14.

bulgurA bulgurt török búzaként, tört búzaként is ismerhetjük. A török éttermek kínálatában bármikor megtaláljuk, s a nagy boltokban kimérve vagy dobozban is kapható. 

Hozzávalók:
1 bögre bulgur,
1 közepes méretű cukkíni,
2 gerezd fokhagyma,
olaj,
só, bors és kakukkfű


Reggelivel ints búcsút az esti nassolásnak!

2013. április 08.

A fehérjében gazdag reggeli jelentősen javítja az étvágy kontrollálását és csökkenti az egészségtelen, zsírokban és cukorban gazdag esti nassolást - derítette ki egy amerikai kutató.

Heather Leidy adjunktus az első szakember, aki azt vizsgálta, hogyan hat az elfogyasztott reggeli az emberek étvágyára, illetve az esti nassolásra a fiatalok esetében, akik életmódjukból fakadóan sokszor kihagyják a reggelit. Tanulmányába 20 kövér vagy elhízott, 18-20 éves nőt vont be, akik vagy tojásból és sovány marhahúsból álló, magas fehérjetartalmú vagy gabonapehelyből álló, normál fehérjetartalmú reggelit evett, netán éppenséggel kihagyta a reggeli étkezést. Valamennyi elfogyasztott reggeli 350 kalóriát tartalmazott, a magas fehérje tartalmú 35 gramm fehérjét. A résztvevők kérdőívet töltöttek ki, és vérmintákat vettek tőlük a nap folyamán.


Kókuszgolyók másképp - diólikőrrel és csokismorzsával

2013. március 27.

Finom, gyors és kicsit más mint a klasszikus kókuszgolyó!

Hozzávalók: 25 dkg csokis süteménymorzsa (lehet maradék sütiszél, kicsit szikkadt sütemény összemorzsolva), 2-3 ek. kókuszreszelék, 10 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg cukor, 3 ek. kakaópor, ízlés szerint diólikőr (vagy dióaroma) 

A forgatáshoz kókuszreszelék


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...198199200...277