sub

Információk, érdekességek

Szeretetsüti - citrommal és aszalt eperrel

2013. május 23.

Tele finomsággal de főleg szeretettel, arra gondolva akinek szánod, nekem ezek a legjobb pillanatok az ünnepi készülődésben!

Hozzávalók: 1 tojás, 15 dkg vaj, 3 ek. méz, 10 dkg cukor, 1 bio citrom héja és leve, 5 dkg aszalt eper, liszt, 1 tk. sütőpor


Böjt - miért ajánlja a jóga is?

2013. május 18.

Nem nagyon lehet találni olyan szellemi utat vagy vallást, ahol a böjt ne lenne jelen valamilyen formában. A történelmi források szerint minden nagy vallásalapító vagy próféta használta és alkalmazta. Nem véletlenül, hiszen a testi mellett, a lelki, pszichikai és a szellemi megtisztulást is elősegíti. Nincs ez másként a jógában sem, ezért is ajánlom jógázóimnak, hogy próbálják ki a böjt áldásos hatásait. Mire érdemes odafigyelni, ha valóban teljes mértékben hasznossá akarjuk tenni a böjtöt?


Paleolit táplálkozás: fogyókúra-e?

2013. május 11.

Aki nem ismeri jól e táplálkozási forma lényegét, és nincs tisztában az alapjaival, sokszor tévesen gondolkodik róla. Sokan azt hiszik ugyanis, hogy ebben a diétában "azt ehetjük, amit az őseink ettek". A másik gyakori tévhit, hogy a paleo étrend elsődleges célja a fogyás.

em csak az Egyesült Államokban kezd nagyon divatossá válni, de Magyarországon is nagy rajongótábora van már a paleolit étrendnek. Aki nem ismeri jól e táplálkozási forma lényegét, és nincs tisztában az alapjaival, sokszor tévesen gondolkodik róla. Sokan azt hiszik ugyanis, hogy ebben a diétában „azt ehetjük, amit az őseink ettek”. Nos, ez több szempontból sem állja meg a helyét. Nem tudjuk ugyanazt és ugyanolyan formában fogyasztani, amit az őseink, hiszen sok gyümölcs- és húsféle sem volt akkoriban elérhető, mint amiket megkaphatunk napjainkban.


Lemon Detox - Fogyj fűszeres limonádé kúrával!

2013. május 10.

Lemon Detox A világsztárok a különböző diétákban, fogyási és méregtelenítési praktikákban mindig is úttörők voltak, hiszen gyakran csak rövid idő áll rendelkezésükre, hogy egy- egy bemutatóra, filmszerepre vagy koncertturnéra elérjék a tökéletes alakot és formát. Most megtudhatjátok, mi a szexi énekesnő, Beyoncé Knowles titkos gyorsfogyasztó receptje!

A Lemon Detox kúra lényege
Demi Moore, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Beyoncé. Hogy mi a közös bennük? Mindannyian sikerrel alkalmazzák a svájci receptúra alapján készült tisztító és fogyasztó diétát, a pálma- és juharszirup (neera) kúrát. Rengeteg módszer van arra, hogy hogyan szabaduljunk meg minél rövidebb idő alatt minél több kilótól, és ez mikor máskor lenne a legaktuálisabb, ha nem a tavaszi szezonban. A diéta tulajdonképpen roppant egyszerű: lényegében a pálma- és juharszirup, a citromlé, és a cayenne bors vagy a gyömbér méregtelenítő kombinációjára épül.  A méregtelenítés során csakis ezekből az összetevőkből álló italt fogyaszthatjuk, és persze sok-sok folyadékot. A fogyókúra egyáltalán nem új keletű, egy egészségügyi szakember, Stanley Burroughs találta fel még a 40-es években.


Medvehagymás csirkecsíkok - tavaszi finomság!

2013. május 05.

Tavasszal kihagyhatatlan a fokhagymára emlékeztető illatú medvehagyma, mindenben megállja a helyét! Most egy isteni csirkés ételt készíthetsz vele!

Medvehagymás csirkecsíkok - tavaszi finomság

Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé, 1 csokor medvehagyma, 3 ek. olivaolaj, só, bors, 1 dl tejszín, 1 ek.rizsliszt vagy étkezési keményítő


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...196197198...277