sub

Információk, érdekességek

A mellrák és a táplálkozás

2006. március 27.

Francia kutatók bejelentették, hogy sikerült megtalálniuk a mellrák táplálkozásban rejlő okait. A kutatók elsősorban a különféle zsírsavak fogyasztására koncentráltak.

 

A kutatók azt állítják, hogy sikerült azonosítaniuk egy mellrák által veszélyeztetett csoportot, illetve azt is feltérképezték, hogy az adott csoport hogyan tudja csökkenteni a mellrák kialakulásának valószínűségét étkezési szokásainak megváltoztatásával.


Visszafordíthatatlan károkat okoz a hamburger

2006. március 27.

A gyorséttermek által forgalmazott hamburgerek sokkal károsabbak, mint azt eddig hittük - derítette ki egy svéd vizsgálat.

 

A rendszeres hamburgerezés visszafordíthatatlan károkat okoz az emberi szervezetnek - állapították meg a svéd Fogyasztóvédelmi Hivatal vizsgálatai. A Hivatal rutinszerű ellenőrzésnek vetette alá a skandináv ország legnagyobb, amerikai típusú gyorsétterem-hálózatait, ám az első eredmények után úgy döntöttek: alaposan kianalizálják az itt árusított ételeket.


Egyre több magyar fogyaszt egyre gyakrabban barna kenyeret

2006. március 22.

 A friss pékáruk piacán is teret nyertek a hipermarketek, bár a magyar lakosság legnagyobb része változatlanul a kisebb önkiszolgáló üzletekben vásárol kenyeret és péksüteményt. Étkezési szokásaink folyamatos változásával újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a barna kenyér.


A hal és a halolajak szívvédő hatása

2006. március 18.

Általánosan elfogadott tény, hogy heti két alkalommal halat eszik, csökken a szívbetegség kockázata. De vajon az ennél több hal fogyasztása tovább csökkentené a kockázatot? Ezt a kérdést vizsgálta a japán Cukuba-egyetem kutatócsoportja, abban az országban, ahol a felnőtt lakosság 95 százaléka legalább heti egy alkalommal fogyaszt halat, és az átlagos halfogyasztás mintegy napi 100 g.

Ásványi anyagok a táplálkozásban

2006. március 15.

50 g mandula elfogyasztása fedezi a napi magnéziumszükséglet több mint 50 %-át!
Egy szelet (30 g) étcsokoládé a rézszükséglet közel 20 %-át, a férfiak magnéziumszükségletének 10 %-át, a nők esetében 13 %-át tartalmazza!
Egy adag lencsefőzelék elfogyasztásával a napi káliumszükséglet 30 %-a fedezhető!
Egy adag (10 dkg) sertésmáj a férfiak napi vasszükségletét fedezi!
Egy adag natúr halfilé (120 g tőkehal) a magnéziumszükséglet 13 %-át, és a rézszükséglet 25 %-át tartalmazza!
50 g sajt (fajtától függően) a napi kalciumszükséglet 25-45 %-át tartalmazza!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...154