sub

Információk, érdekességek

Fekete erdő poharas krém

2019. június 26.

3 rétegből áll ez a finomság, egy piros erdei gyümölcsös, egy csokoládés és egy vaníliás réteg váltja egymást a pohárban. Vékonyan tegyük a rétegeket, hogy gyorsan jöjjenek egymás után, ne szokja meg egyik ízét sem a nyelvünk.  

FEKETEERDŐ POHARAS KRÉM

A következő mennyiségből 3 nagyobb adag készült

Hozzávalók:
Csokis réteg:
2 avokádó,
1 banán
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)

A hozzávalókat turmixgépben kevés vízzel simára turmixoljuk.

Gyümölcsös réteg:
Összesen 40 dkg vegyes piros gyümölcs:
Aszalt meggy beáztatva, fagyasztott málna, ribizli, fekete szeder vegyesen.

Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk, kevés áztató vízzel összeturmixoljuk nem túl sima krémmé. A friss vagy fagyasztott gyümölcsöket hozzáadjuk, villával lazán összenyomkodjuk. Nem adunk hozzá semmilyen más édesítőt vagy ízesítőt, a gyümölcsök adják a saját ízüket.

Vaníliás réteg:
20 dkg kesudió
½ citrom leve
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)
vanília por (vagy a vanília rúd kikapart belseje)*
víz


OIaszos húsgombóckák

2019. június 25.

Lányom kedvéért találtam ki ezt a változatot, mert a hagyományos húsgombócot nem szereti. Ezt viszont imádja! Pici gombóckák, finoman fűszeres szószban, spagettivel! Isteni és gyorsan elkészíthető!  

Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lehet pulyka is),
2 konzerv paradicsom,
só,
bors,
oregano,
bazsalikom,
1 tojás,
spagetti,
liszt,
olaj.

Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom a tojást, és ízesítem sóval, borssal, oreganóval. Kis gombóckákat formálok, és lisztben meghempergetem. Egy serpenyőben olajat melegítek, és megsütöm benne őket.

Addig egy másik lábasban olajat hevítek, hozzáadom a paradicsomkonzervet. A fűszerekkel ízesítem, és ha már kész, botmixerrel összeturmixolom.

A megsült gombócokat papírszalvétára szedem. Ezután már csak a tálalás következik, ami egy adag spagettiből áll, ráteszek tetszés szerinti mennyiségű gombócot, és a szósszal nyakon öntöm.

Tipp: A gyerekek még jobban szeretik, ha meg van szórva reszelt sajttal (nekem az már sok rajta).


Gyöngyvér szelet

2019. június 23.

Finom sütemény Bágyok Karcsitól, amely megédesíti a napját.  

Hozzávalók:
• 10 dkg vaj
• 1 csésze cukor
• 1 kanál vanília eszencia
• 3 tojás
• 2/3 csomag sütőpor
• 2 kisdoboz natúr joghurt (280 gramm)
• 3 csésze liszt
• 25 dkg nyári gyümölcs (meggy, cseresznye, málna, szeder, stb. )

Elkészítése:
Sütit kívántam. Szétnéztem a receptjeim között, de nem találtam olyat, amihez hozzávaló is, meg kedvem is lett volna. Gyorsan improvizáltam. Mivel a végeredmény nagyon jó lett, így sebtében le is jegyeztem a receptet. A páromnak kifejezetten ízlett, ezért róla neveztem el az új süti receptet. A lényeg, hogy nagyon gyors és egyszerű.
 


Diétás és finom süteményreceptek

2019. június 21.

Üdítős fantaszelet

Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva könnyedén készíthetünk bűntudatmentes finomságokat is.

Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor – és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére – így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!

Répatorta

Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!

Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
15 dkg darált dió
15 dkg szeletelt mandula
10 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg reszelt répa
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 tk fahéj

Hozzávalók a mázhoz:
25 dkg sűrű kókuszkrém
1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
½ citrom reszelt héja


Sütemény tojás nélkül? – recepttel

2019. június 19.

Fejtörést okozhat, ha tojásallergia miatt mellőznie kell ezt az alapanyagot a sütések során. Szarka Dorottya, a Budai Allergiaközpont dietetikusának praktikus tanácsai azonban azt bizonyítják, hogy ha a tojást a megfelelő alapanyagokkal helyettesítjük, akár még az eredetinél finomabb, változatosabb desszerteket is készíthetünk.

Biztos helye van az összetevők listáján
Alig akad olyan sütemény recept, amiből ez az alapanyag hiányozna. A tojás a sokak által kedvelt teakekszek, muffin és piskóta nélkülözhetetlen összetevője – legalábbis így gondoltuk eddig, de hamarosan látni fogjuk, hogy tojás nélkül sem lehetetlen süteményeket készíteni. A tojás elsősorban kötőanyagként szerepel a receptekben, vagy levegősebbé, lazábbá teszi a tésztát, mint a piskóta esetében. Helyettesíteni is ennek megfelelően tudjuk, attól függően, hogy melyik funkcióját kell kiváltanunk a süteményekben.

Tojás helyettesítése zöldségekkel, gyümölcsökkel és mogyoróvajjal
Süteményekben nagyon jól használható tojáshelyettesítők a különféle zöldségekből, gyümölcsökből készült pépek és a mogyoróvaj. Utóbbit jellegzetes íze miatt megfontolandó, mibe rakjuk, de nagyon különlegessé teszi a süteményeket. Főként ragasztó funkciót lát el, mint a tojássárgája.
A gyümölcs- és zöldségpépek lazítóként vannak jelen pl. egy muffinban, szaftos kevert süteményben vagy teakekszben. Puhává, szaftossá teszik a tésztát! Erre a célra kiválóan megfelel (1 tojás helyettesítésére) pl. 100 gramm főtt pürésített bab, 100 gramm sült pépesített sütőtök vagy 100 gramm főtt pépesített cukkini.
– 50 gramm áztatott, turmixolt datolyával, 50 grammnyi almapürével, 100 grammnyi pépesített banánnal válthatunk ki 1 db tojást. Hogy biztosan tökéletes legyen az eredmény, zöldség-, gyümölcspépek esetén érdemes más tojást helyettesítő anyagot, pl. lenmagot vagy chia magot, esetleg mogyoróvajat is használni.

Tipp! Ha gyümölcspépet használunk, az édesítő mennyiségét is csökkenthetjük a süteményekben. Extra pozitívum még, hogy a pépek használata mellett kevesebb zsiradék (margarin, vaj, olaj, zsír) hozzáadása javasolt a tésztákhoz, hiszen a sok nedves összetevő az állagot is megváltoztatná.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...115116117...304