sub

Információk, érdekességek

Nem gyógyít az inframatrac

2009. szeptember 07.

Félmillió forintos bírságot kapott a Gazdasági Versenyhivataltól a Sonnenlicht SP Kft.

 

 

Félmillió forintos bírságot kapott a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) a Sonnenlicht SP Kft., mert az általa forgalmazott termékeknek gyógyhatást tulajdonított, miközben e tulajdonságukat egyetlen hatóság sem vizsgálta.- idézi a határozatot a Világgazdaság. A 2007 novemberében import, nagy- és kiskereskedelmi tevékenység folytatására alakult cég több terméket forgalmaz, illetve forgalmazott, így a Sunpower termékeket, a Vital Matte inframatracot, a Hydrosana lábfürdõt és kétféle étrend-kiegészítõt.


Halálraitélteket használnak szervdonorként

2009. augusztus 27.

Kínában az átültetett szervek többsége kivégzett halálraítéltektõl származik

 

 

Kínában az átültetett szervek 65 százaléka kivégzett halálraítéltektõl származik, holott egy két évvel ezelõtti szabályozás tiltja a szervek transzplantációját olyan személyektõl, akik nem rokonai a betegnek, vagy érzelmileg nem kötõdnek hozzá - jelentette szerdán a pekingi állami média, felfedve a Kínában zajló szervátültetések problémáit.


Új influenza: versenyfutás az idõvel

2009. augusztus 26.

Több mint két tucat gyógyszergyár fut versenyt, hogy legyártsa a több mint 1 milliárd adag új influenza elleni vakcinát.

 

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 25 gyógyszergyár jelezte, hogy részt venne a vakcina gyártásában. Ezek közül öt a termelés 80 százalékát fedné le. Ezek a francia Sanofi-Pasteur S.A., a brit AstraZeneca PLC és a GlaxoSmithKline PLC, az egyesült államokbeli Baxter International Inc., valamint a svájci Novartis AG.


Hatása olyan halálos, mint az arzén vagy a mustárgáz

2009. július 30.

A rákkockázat legmagasabb kategóriájába sorolták a szoláriumot és az ultraviola sugárzás minden egyéb fajtáját.

 

 

A szerdán közzétett új elemzés húsz tanulmány megállapításait összevetve leszögezte, hogy a harminc év alatti szoláriumozók körében 75 százalékkal ugrott meg a bõrrák kialakulásának kockázata.


Új vírus - Állategészségügyi vészhelyzet Argentínában

2009. július 20.

Állategészségügyi vészhelyzetet vezetett be az argentin kormány pénteken, miután kiderült, hogy sertéseket fertõzött meg az új típusú influenza.

 

 

A dél-amerikai országban már két sertéstelepen betegedtek meg állatok az (A)H1NI vírus okozta betegségben. Buenos Aires tartományban júniusban és júliusban is egy-egy sertéstelepen ütötte fel a fejét az új típusú influenza.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...160161162...223