sub

Információk, érdekességek

A nők és az idősebbek figyelnek jobban a környezetvédelemre

2011. július 16.

Nemzetközi felmérés eredményei szerint jobban teljesítenek az emberek a szelektív hulladékgyűjtés területén, mint a többi fogyasztói szokás megváltoztatásában. A 28 országra kiterjedő vizsgálat szerint a nők és az idősebbek viselkednek környezettudatosabban.


Legyűrni a járványokat - új stratégia a WHO-tól

2011. július 06.

Emberek ezreinek élete múlhat a helyes stratégia meghatározásán, ezért a Világegészségügyi Közgyűlés évente értékeli az elvégzett munkát, és újabb részcélokat tűz ki az emberiség egészségének védelmében.


Stroke-os bénulások: csodák ideje jön?

2010. augusztus 26.

Heteken belül nagy dobásra készül a szupertitkos skót laboratórium: újfajta stroke-kezeléssel kezdik a gyógyászati aktivitást.

 

A Daily Mail címû brit lap cikke „az orvostudomány egyik Szent Gráljának" nevezi a „mindent gyógyító" õssejt-terápiát, amelyet világszerte nagy erõkkel keresnek. (A szerzõ ide számítja még a Parkinson-kór, a szív-érrendszeri betegség, és a diabétesz gyógyszerét/gyógymódját.) A párhuzamot a lap a romantikus, illetve látványos külsõségek-körülmények hangsúlyozásával is fokozni igyekszik, amennyiben felvillantja a kék, saját oxigénellátású szkafanderekben, titkos és szuperbiztos laboratóriumokban dolgozó kutatók képét is.


Csecsemõk koraérettségére keresik a választ

2010. augusztus 23.

Kínában elterjedt a hír, hogy tejpor okozott mellnagyobbodást legkevesebb három csecsemõnél.

 

A feltételezést felkapta a média, a közvélemény vizsgálatot követelt, a hatóságok ígéretet tettek arra, hogy utána járnak a jelenségnek. A három hupeji (Hubei) gyerek esete mellett hasonló hírek érkeztek Kuangtung (Guangdong), Santung (Shandong), Anhuj (Anhui), valamint Csianghszi (Jiangxi) tartományokból és Pekingbõl. A gyanú a Synutra tejporra terelõdött, amelynek vásárlásától sokan azonnal elálltak. A cég vezérigazgatója korábban kijelentette, hogy nem adagolnak hormont a termékhez, s jó hírnevük védelme érdekében jogi lépéseket helyezett kilátásba.


Az elhízás növelheti a császármetszések gyakoriságát

2010. augusztus 17.

Amerikai kutatók az American Journal of Obstetrics and Gynecology legújabb számában ismertették eredményeiket.

 

Minél nagyobb súlyfelesleggel rendelkezik egy kismama a szülés elõtt, annál nagyobb annak a kockázata, hogy császármetszéssel hozza világra gyermekét. Három újszülöttbõl átlagosan egy jön a világra az Egyesült Államokban császármetszéssel. Az amerikai betegségellenõrzési és megelõzési központ (CDC) adatai szerint ez az arány 50 százalékkal magasabb, mint volt az 1990-es évek közepén.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...156157158...224