sub

Információk, érdekességek

A lehetőség hiánya növeli az abortuszok számát?

2012. január 14.

A születéstervezést támogató Center for Reproductive Rights vizsgálata szerint az évi 20 millió engedély nélkül végrehajtott magzatelhajtás többségét azokban az országokban végzik, amelyek szabályozása szigorúbban rendelkezik a nők reproduktív jogairól.


Hamis HIV gyógyszerek már Nagy-Britanniában is!

2012. január 09.

Rövid időn belül ez a második eset, hogy parallel importban forgalmazott, hamisított HIV gyógyszerekre bukkannak Nagy-Britanniában.

A brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) újabb hamisított, HIV fertőzés kezelésére alkalmazott gyógyszerekre bukkant a szigetországban. A készítményeket a hamisítás gyanújára való tekintettel a forgalmazó már visszahívta a kereskedelmi forgalomból.


Halálos alkohol Indiában

2012. január 08.

Összesen tizenheten haltak meg hamis alkohol fogyasztása okán Dél-Indiában szilveszter éjjelén. További ünneplőket kritikus állapotban kerültek kórházba.


Gyógyszerhamisítás: más a betegek és a gyógyszergyártók érdeke?

2012. január 05.

Az Oxfordi Egyetem szakértői szerint a hamis gyógyszerek definíciójára vonatkozó vita hátráltatja a hamisítás elleni küzdelmet, hisz feleslegesen keresik a különbséget a közegészségügy és a szellemi tulajdon között.

Az Oxfordi Egyetem szakértő szerzői által jegyzett tanulmány szerint a közegészségügyi szempontok figyelemben tartása mellett kell felvenni a harcot a gyógyszerhamisítás ellen. A szerzők a WHO vezető szerepét sürgetik.


Száz év után került elő anyja karácsonyi kívánságlistája

2011. december 28.

Éppen száz éve, 1911 karácsonyán írta össze kívánságait egy akkor 11 éves kislány, akinek fiához most jutott el a kéménybe rejtett lista - számolt be a különös centenáriumról a BBC hírportálja.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...150151152...224