sub

Információk, érdekességek

Nagy szükségünk van a gyógyszerészekre!

2007. december 05.

Ezzel a gondolattal kezdte hozzászólását dr. Vasváry Artúrné, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) által szervezett Együttmûködés a betegekért c. rendezvényen.
 

Az MGYK a civil- és betegszervezetekkel szakmai megállapodást írt alá, melynek legfontosabb célja a betegek érdekeinek hatékony érvényesítése.


Aláíró szervezetek: a Magyar Rákellenes Liga (elnök: dr. Vasváry Artúrné), Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége (elnök: Kincses János), Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (elnök: Poós Péter), Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (elnök: dr. Hegedûs Lajos), LÁNC, Egészségkárosodott Emberek Szervezeteinek Szövetsége (elnök: Csatós Zsuzsanna), Nagycsaládosok Országos Egyesülete (elnök: dr. Szabó Endre).


Fájdalom-, láz-, valamint gyulladáscsillapító hatású gyógyszerkészítmények

2007. november 25.

GyógyszerA lelkiismeretes egészségügyi szakemberek ma is szem elõtt tartják az orvoslás atyjának, Hippokratésznek 2500 éves állítását: "natura sanat, medicus curat", azaz a természet gyógyít, az orvos gyógykezel. A gyógyító tevékenység tehát akkor optimális, ha az a szervezet természetes megújuló folyamatait (regeneráció) támogatja, azok érvényre jutását segíti.


A gyógyszerekbõl ezért csak annyit és annyi ideig alkalmaznak, ami a tudomány mai állása szerint, a tudományos bizonyítékok alapján szükséges.


Gyógyszert a gyógyszertárból (is),

2007. november 24.

Tanácsot csak a gyógyszertárból kaphatunk

Aki felelõsen gondolkodik saját és családja egészségét illetõen, az nem fosztja meg magát attól a lehetõségtõl, hogy gyógyszervásárlásainál megkérdezhesse gyógyszerészét, vagy tanácsot kérjen tõle. Persze a patikán kívüli gyógyszerbeszerzésnél ez a fajta szolgáltatás - ugyanazon fogyasztói ár mellett - nem jár a medicina mellé.


Új gyógyszer a veserákos betegeknek

2007. november 03.

Az egyik legagresszívebb daganattípus a veserák, mely egyre gyakrabban fordul elõ világszerte és Magyarországon is. Hazánkban évente 2200 új esetet regisztrálnak és 800 beteg hal meg elõrehaladott veserák következtében. Az elõrehaladott veserák kezelési lehetõségei mindmáig igen korlátozottak voltak. A daganat hagyományos kemoterápiás kezelése gyakorlatilag eredménytelen, de a sugárkezelés sem növeli bizonyítottan a túlélést, legfeljebb a kiújulások arányát csökkenti.

A "dilibogyóktól" való félelemrõl...

2007. október 31.

A "dilibogyóktól" való félelemrõl...Van mitõl tartani?

A depressziót, az állandó idegességet, a tartós szorongást és az ezekbõl eredõ alvászavart nem kell "sorscsapásként" elviselnünk. Nagy számban léteznek a legyõzésüket segítõ gyógyszerek, amelyek az utóbbi évtizedekben nagy fejlõdésen mentek keresztül. Az is igaz viszont, sokan tartanak attól, hogy rászoknak a használatukra. Melyek ezeknek a szereknek az elõnyei és hátrányai? Hogyan tegyünk köztük különbséget? Nem árt tehát, ha kicsit alaposabban megismerkedünk a köznyelvben csak "dilibogyóknak" nevezett gyógyszerekkel.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...707172...78