sub

Információk, érdekességek

Vigyázni kell a gyógyszercégekkel is

2009. január 28.

A sokak által már most eltemetett 2009-es esztendõ egyik továbbra is kiemelkedõen szereplõje lehet a gyógyszercégek közössége.

 

 

A gyógyszeripari cégek, kevés kivételtõl eltekintve, huzamosabb ideje felülteljesítik a piacot, köszönhetõen a rájuk aggatott "defenzív" és "biztos menedék" jelzõknek. A sokak által már most eltemetett 2009-es esztendõ egyik legkedveltebb és továbbra is kiemelkedõen szereplõ szektora lehet a gyógyszercégek közössége, köszönhetõen a válsággal szembeni viszonylagos ellenálló képességének. Az iparági koncentráció folytatódott a régióban, a lehetséges felvásárlási célpontok száma jelentõsen csökkent, ez további muníciót adhat a spekulánsoknak. Érdemes tehát számba venni a fontosabb társaságokat.


10 lakosból 9 kizárólag patikában vásárol gyógyszert

2009. január 23.

A gyógyszertárakhoz hû vásárlók aránya az életkor emelkedésével nõ.

 

 

A lakosság mindössze 12 százaléka vásárol gyógyszert patikán kívül, hipermarketben, drogériában vagy benzinkútnál – derül ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. által végzett, 1000 fõ bevonásával lebonyolított lakossági kutatásból. A felnõtt magyar lakosság körében végzett, véletlenszerû telefonos megkérdezéssel végzett kutatás célja a gyógyszervásárlási szokások, a patikahûség és a patikán kívüli vásárlások vizsgálata volt.


Influenzaoltás: bõrbe adva nem fog fájni!

2009. január 14.

A bõr dermis rétegében magas az immunsejtek koncentrációja, az eljárás tehát hatékonyan stimulálja az immunválaszt.

 

 

Az Európai Gyógyszerhatóság humángyógytermék-bizottsága (CHMP) jóváhagyásra ajánlja a Sanofi-PasteurMSD Intanza/Idflu-ját, egy bõrbe (közelebbrõl: a dermisbe) fecskendezett (mikroinjektált) influenzavakcinát, amelyet a Becton Dickinsonnal (BD) közösen fejlesztettek ki.


Veszélyes lehet az elõírás nélkül szedett gyógyszer

2008. december 31.

A nem vényköteles szerek közül leggyakrabban a páfrányfenyõt és az aszpirint alkalmazták egyszerre.
A különbözõ gyógyszerek potenciálisan veszélyes együttes szedése gyakori az amerikai idõsek körében, s ezért felerészben a vény nélkül kapható szerek okolhatók - állapították meg a Chicagói Egyetem orvosi karának kutatói.

Mellékhatásvadászat

2008. december 23.

A gyógyszerekhez mellékelt tájékoztatók megbízhatóak, de elolvassuk-e a néha füzetnyi leírást?

 

 

„Felduzzadt az arcom, vörös lett, mint a paprika…mint egy malac, úgy néztem ki" – alkotott hasonlatokat egy hallgató, ecsetelve, milyen mellékhatásokat okozott neki egy gyógyszer. Nemcsak elvörösödni lehet az orvosságtól: sárgaság miatt vittek kórházba egy másik beteget, igaz , két hét múlva teljes gyógyultsággal engedték haza.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...676869...78