sub

Információk, érdekességek

Neutropenia-generikum az Európai Unióban

2009. március 21.

Két német vállalat is forgalmazza az amerikai fejlesztésû hatóanyag bioszimilárisát.

 

 

A Sandoz – a svájci gyógyszeripari óriás, a Novartis generikumgyártó vállalata – megkapta az Európai Bizottság engedélyét filgrastim-bioszimilárisára. A hatóanyagot neutropenia (a vérben keringõ neutrofil fehérvérsejtek számának kórosan alacsony szintje) ellen alkalmazzák - adta hírül a Pharma Markettleter.


Új pikkelysömör-szer forgalmazható az Unióban

2009. február 21.

Hetvenöt százalékos javulást ígér a negyedévenkénti J&J injekció.

 

 

Megkapta az uniós forgalmazási engedélyt a mérsékelt/súlyos plakkos pikkelysömör kezelésére szolgáló Stelara (hatóanyag: ustekinumab), a belga Janssen-Cilag készítménye. A cég tulajdonosa, mint ismeretes, az amerikai egészség-ipari nagyvállalat, a Johnson & Johnson. A Stelarát olyan felnõtt betegeknek szánják, akik vagy nem reagálnak más szisztémás terápiákra, vagy nem tolerálják ezeket.


Veszélyesebbek az újabb pszichiátriai gyógyszerek?

2009. február 14.

Elõnyeikhez a halálos szívrohamok, a diabétesz és a tüdõgyulladás fokozott kockázata járulhat.

 

 

A Pharma Marketletter – a New Engand Journal of Medicine nyomán – arról számol be, hogy egy atipikus antipszichotikumot szedõ vizsgálati populáció 30 és 70 év közti korú férfitagjai körében szívritmuszavar okozta és más kardiális etiológiájú halálozások jelentõs halmozódását figyelték meg.


Legyünk óvatosak az antibiotikumokkal

2009. február 11.

Kampány indul az antibiotikum helyes szedésért.

 

 

Senkinek sem esik jól a fájdalom, a rossz közérzet, a láz és a hasonló tünetek. De ha már elkaptunk egy betegséget, és nincs visszaút, akkor igyekszünk minél hamarabb túltenni magunkat ezen az állapoton: ebben vannak segítségünkre a ma már természetesnek számító antibiotikumok. Az antibiotikumok szedésének szabályaival legtöbbünk azonban nincsen tisztában...


Antidepresszánsok: vannak jók és jobbak

2009. január 31.

Két antidepresszánst jobbnak talált a többinél egy átfogó tanulmány.

 

 

Tizenkét antidepresszánst és 26 000 pácienst érintõ elemzésébõl azt a következtetést vonta le egy nemzetközi orvoscsoport, hogy két szer valamivel hatásosabb a közepes és súlyos depresszió kezelésében, mint a többi.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...666768...78