sub

Információk, érdekességek

Nem józanít ki a kávé

2009. december 15.

Amerikai vizsgálatok alapján a lehetõ legrosszabb, amit a kijózanodásért tehet valaki, ha megiszik egy csésze kávét.

 

 

Egy egereken végzett kutatás szerint ugyanis a meleg ital elhiteti az illetõvel, hogy visszatértek az érzékei, holott ez csupán illúzió: mindössze nehezebben veszi észre, hogy alkoholos befolyás alatt áll. A philadelphiai Temple Egyetemen (USA) folytatott kísérlet vezetõje, Thomas Gould a BBC hírportálnak (www.bbc.co.uk) elmagyarázta, hogy aki fáradt, és rosszul érzi magát az alkoholfogyasztást követõen, sokkal inkább beismeri, hogy ittas, mint az, aki az alkohol mellé kávét is ivott. Az utóbbi ugyanis ébernek hiszi magát, képesnek arra, hogy olyan kockázatos helyzetekben is elboldogul, mint amilyenek autóvezetés közben adódhatnak.


Minél idõsebbek az alkoholisták, annál többet isznak

2009. december 14.

Minél idõsebbek az alkoholisták, annál többet isznak - derül ki egy amerikai tanulmányból.

 

 

A 60 évnél idõsebb alkoholisták rendszerint hetente 42 és fél pohárnyi italt gurítanak le a torkukon, míg a fiatalabbak - a 22 és 39 közöttiek -, hét nap alatt beérik 28 pohárral az Amerikai Gerontológiai Társaság által november végén elvégzett tanulmány szerint.


Az ébredés utáni cigaretta árt leginkább

2009. december 07.

Akár 75-szörös különbség is lehet a dohányosok vérében a nikotin egyik bomlástermékébõl.

 

 

Az ébredés után, éhgyomorra rágyújtó emberek egészségét veszélyezteti leginkább a dohányzás, többszörös lehet náluk a tüdõrák kialakulásának kockázata - állapították meg amerikai kutatók.


Dohányzásról leszoktató tudásközpont

2009. november 30.

Telefonos forródrót, interneten alapuló támogatás, egyéni konzultáció és csoportos tanácsadás folyik.

 

 

Dohányzásról Leszokást Támogató Tudásközpont néven nyílt Budapesten egy olyan centrum, ahol orvosok és egészségpszichológusok térítésmentesen, személyre szabott programszerû támogatást nyújtanak a cigarettáról leszokni kívánó érdeklõdõknek.


Gyengébb cigivel nehezebb leszokni

2009. november 09.

A kutatás során 31 ezer dohányost vizsgáltak.

 

 

Hatvan százalékkal kisebb a dohányzásról való leszokás esélye, ha az abbahagyás állomásaként gyengébb cigarettára váltunk, mintha közvetlenül az erõsebb cigarettát tennénk le - állítja egy tanulmány.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...313233...45