sub

Információk, érdekességek

Gyógyulás zümmögõkórussal, babanyugtatás zenével

2007. szeptember 16.

A zene jó hatással van a kedélyállapotra, még a várandós nõk türelmetlenül rugdalózó magzata is megnyugszik, ha dallamos, szelíd zene foszlányai jutnak el hozzá. Keleten réges-rég tudják, hogy a hangok gyógyítani is képesek. A jógik bizonyos magánhangzók segítségével megrezegtetik a szervezet láthatatlan erõközpontjait...


Az úgynevezett csakrákat, az így küldött energiával remélnek gyógyulást egyes betegségekre. A hang is rezgés – márpedig a rezgés hat az anyagra, a szervezetre, ezen alapszik sok olyan gyógyászati módszer, amely különbözõ rezgéshullámokat irányít a beteg testrészre.


Õszi újrakezdés: 2. rész

2007. szeptember 13.

Nehezünkre esik kimondani a kis szót: "nem", mert úgy érezzük, bajunk származik belõle, és ez feszültséget okoz bennünk? Pedig csak egy kis bátorság kell hozzá, hogy kinyilvánítsuk másoknak: nem engedelmeskedünk nekik mindenben. Ennek helyes módját pedig meg lehet tanulni - és enyhül majd az elõzetes stressz is...


Egy stressz-csökkentõ megoldás: tudni nemet mondani


A fõnökünk azt kéri, hogy maradjunk bent munkaidõ után, gyermekünk a héten harmadszor akar bulizni a barátaival vagy egyik rokonunk rendszeresen kölcsön kér tõlünk nagyobb összegeket? Nem értünk egyet vele? Mondjuk ki!


Õszi újrakezdés: 1.rész

2007. szeptember 12.

Vége a vakációnak... Ideje visszaszokni a munkába: folytatnunk kell abbamaradt feladatainkat, újra alkalmazkodni kell a kollégáinkhoz és a fõnökeinkhez! De hogyan valósítható meg a "békés átmenet" a nyári lazításból az újra induló, munkás hétköznapokba? Csak semmi pánik, az alábbi tanácsok segítik megelõzni az ezzel járó feszültségeket!


Számtalan teendõnk, zsúfolt napirendünk, halaszthatatlan elfoglaltságaink mellett nem is gondolunk arra, hogy idõrõl idõre megengedhetnénk magunknak egy kis lazítást a hétköznapok szorító feszültségében. Pedig a pszichológusok szerint a - nem túlzásba vitt - lustálkodás az egyik legjobb gyógyszer a stressz ellen...


Milyen veszélyt rejthetnek egzotikus útjaink?

2007. szeptember 07.

Manapság sokan utaznak pihenni hazánktól távoli országokban. Milyen veszélyt rejthetnek egzotikus útjaink? Dr. Jelenik Zsuzsanna, a Nemzetközi Oltóközpont osztályvezetõ fõorvosa van segítségünkre a felvilágosításban.


Ha a célország járványügyi helyzete jelentõsen eltér a hazaitól, pl. a vezetékes víz nem iható, egyes fertõzõ betegségek elõfordulása magas, esetleg járványok formájában jelentkezik, pl.: agyhártyagyulladás, hastífusz, fertõzõ májgyulladás, malária stb., akkor mondjuk, hogy az utazás fokozott kockázatú, és ekkor a megbetegedés veszélye fennáll.

 

Mind az egzotikus, mind a mediterrán országokba történõ utazásoknál elsõsorban az étellel-vízzel terjedõ fertõzések megelõzése fontos. A higiéniás elõírások betartása, a hastífusz és a fertõzõ májgyulladás (hepatitis A) és a coli bacillus elleni oltás jelentõsen csökkenti az ilyen típusú betegségek elõfordulását.


Otthon, édes otthon

2007. augusztus 26.

Otthon, édes otthonEgy lakás lehet otthonos, csinos, stílusos, rendes vagy mindezeknek az ellentéte. Ez természetes, de vajon létezik-e hizlaló lakás? Ha igen, vajon azonnal felismerhetõ-e és mindenkire ugyanolyan hatással van?


Észrevétlen csábítások a lakásban


Ha belépünk egy lakásba, rögtön hatnak ránk a színek, a bútorok, a rend vagy a rendetlenség, a tisztaság, a növények, az illatok. Vendégként természetesen nem azt nézzük elõször, hogy hol találhatunk valami ennivalót. Pedig feltûnhet egy kis kekszes doboz a konyhaszekrény elérhetõ polcán, gyümölcs vagy egy kis sós mogyoró vagy dió, perec a nappaliban a televízió elõtt. Csokoládé, desszert, gyorsan kínálható nassolnivalók a polcon, szekrényben, az ebédlõben vagy a nappaliban. Észrevétlen csábítások az arra érzékenyeknek és még megannyi más hely a lakásban, amely egyeseket evésre ösztönöz, míg mások számára semleges. Ne tartsunk otthon ennivalót? Természetesen nem ez a megoldás, hiszen az otthonunk többek között az étkezések helyszíne is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...101102103...111