sub

Információk, érdekességek

30 olcsó szépségápolási ötlet

2006. június 28.

1. Citromlé a szép körmökért
A félbevágott citrom kiválóan alkalmas arra, hogy körmeit masszírozza velük. A citromlé kifehéríti az elszíneződött körmöket, a körömágyat pedig szépen puhítja.

 

2. Nyomás a feszes keblekért
Nagyon jó gyakorlat, ha tenyereit mellkasa előtt jól összenyomja, öt másodpercig úgy tartja, azután megint ellazítja. Minden nap többször ismételje meg a gyakorlatot.


Ne csak a testünkre, a lelkünkre is figyeljünk!

2006. június 20.

Dr. Veér András cikke a pszichogen incontinenciáról


A vizelettartási problémák esetében elsősorban a nagy és általánosan elismert csoportokra (stresszinkontinencia, késztetéses stb.) szoktunk gondolni és az inkontinencia irodalma is főleg ezekre a zavarokra koncentrálódik. Nagyon ritka esetben kerül szóba a pszichogén jellegű inkontinencia, ami lelki zavarok hatására alakul ki.


Elhanyagolt női impotencia

2006. június 08.

Egy angol orvosi szaklapban publikált tanulmány szerint szinte semmilyen formában nem foglalkoznak a szexológusok azzal, hogy a nőknek is lehetnek potencia problémáik.

Több évszázados nemtörődömséggel, információ hiánnyal, valamint tabuk és előítéletek ledöntögetésével kell szembenéznie azoknak az asszonyoknak, akik foglalkozni akarnak szexualitásukkal. Spanyolországban például, bár a nők ötven százaléka elégedetlen nemi életével, mégis csak 24 százalékuk gondolja úgy, hogy ezzel törődnie kellene.


A menstruációs zavarok lelki háttere

2006. május 30.

Ha a görcsös, fájdalmas menstruáció hosszú éveken át fennáll - akár egy életen át is elkísérheti a nőt -, annak rendszerint mélyebb lélektani okai vannak.


A lányok első menstruációja általában 10-14 éves kor között jelentkezik. A vérzések néhány hónapig rendszertelenek, majd beáll a normális (kb. 27-30, átlagosan 28 napos) ciklus. Ez időtől kezdve a menstruáció több-kevesebb fájdalommal, alhasi görccsel járhat. A görcsös vérzéssel együtt, de attól függetlenül is jelentkezhet az ún. premenstruációs szindróma (PMS), melynek jellemzői a menstruációt megelőző hangulati labilitás, fejfájás, a koncentrálóképesség csökkenése, szédülés, alvászavar stb.


Együtt élni az öregedéssel

2006. május 11.

Megöregedni nehéz. Manapság különösen, hiszen korunkban a fiatalságnak, az azzal járó képességeknek és tulajdonságoknak csaknem abszolút értéket tulajdonítunk.

 

Ám az adományokat, amelyeket olyan bőkezűen osztott az élet, egy idő után könyörtelenül visszavesz mindenkitől - és épp ezért az öregedő ember úgy érzi, értéktelenné, feleslegessé vált.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...180181182...183