sub

Információk, érdekességek

Harmonikus lélek – szép arc

2010. március 16.

Az arc a leginkább “közszemlére kitett” testrész, és sokat elárul “gazdájáról”.

 

 

Mindeközben az idõjárás viszontagságai és a légszennyezettség arcbõrünket viselik meg leginkább; és épp ezért a legtöbb törõdést arcunk igényli, különösen a kor elõrehaladtával. Ám a bõr gondozása szerencsére legtöbbször kevés anyagi ráfordítással is jól megoldható.


A tavaszi fáradtság a gyermekeket sem kíméli

2010. március 14.

Állandó fáradtságérzet, kialvatlanság, ingerlékenyég és feszültség? A tünetek alapján ez nem más, mint a tavaszi fáradtság.

 

 

A környezetben végbemenõ változások a gyermekeinket sem kímélik, így õk is fáradékonyabbak, gyakran kezelhetetlenebbek, mint általában. Milyen okok állnak a tünetek hátterében, és hogyan lehet a tavaszi fáradtság ellen védekezni? Dr. Sepp Csaba, a Budai Egészségközpont szakorvosának hasznos tanácsaiból most megtudhatjuk.


Az elhízás és a depresszió összefügg

2010. március 10.

Holland kutatók szerint a depressziós embereknél nagyobb az elhízás kockázata, ugyanakkor az elhízottak között nagyobb a depresszió veszélye.

 

 

A leideni egyetemi orvosi központ munkatársainak megállapítása szerint az elhízás az eredetileg nem depressziós emberek körében 55 százalékkal emelte a betegség megjelenésének kockázatát, ugyanakkor a depresszió a korábban normál testsúlyú embereknél 58 százalékkal növelte az elhízás kockázatát.


Kávé és szív, pro és kontra

2010. március 08.

Nincs jele annak, hogy napi néhány csésze kávé növelné érelmeszesedés, és a késõbbiekben a szívroham kockázatát.

 

 

A kávézó embereknek kisebb a kockázatuk arra, hogy rendellenes szívritmussal kerülnek kórházba. Nincs jele annak, hogy napi néhány csésze kávé növelné érelmeszesedés, és a késõbbiekben a szívroham kockázatát. Sõt mi több, a kávé egyik alkotórésze csökkentheti a nõknél a cukorbetegség kialakulásának rizikóját - hangzottak el az Amerikai Szív Társaság e héten zajló San Franciscó-i éves konferenciáján.


IBS: három betû, sok panasz

2010. március 04.

A szindróma leggyakoribb kiváltó okaként tartják számon a stresszt, mégsem tehetõ felelõssé önmagában.

 

 

A titokzatos hastáji tünetek okait a legtöbb esetben nem sikerül azonosítani. Az irritábilis bél szindrómától szenvedõ betegek diagnózisként sokszor kénytelenek az idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetû jelzõt elfogadni, pedig a megfelelõ táplálkozás sokat javíthat állapotukon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...164165166...220