sub

Információk, érdekességek

Mentse bőrét!

2012. április 22.

bőr

A mai, versenyen alapuló társadalomban a megnyerő külsőnek egzisztenciális értéke van – s ebbe a szép bőr is beletartozik. Egyre nő azoknak a tábora, akik időt és pénzt áldoznak arra, hogy minél tovább megőrizzék bőrük szépségét, illetve hogy eltüntessék a különféle őket sújtó szépséghibákat.

Pedig bőrünk számos szépséghibájának kialakulásáért gyakran magunkat okolhatjuk!

A divat változik ugyan, de az egészséges és szép bőrre minden korban ugyanazon jelzők voltak érvényesek, mint ma: sima, feszes, friss, bársonyos, ránctalan, foltmentes. A normál bőrtípushoz tartozó embereknek általában szép a bőrük, hasonlít a gyerekekéhez.

 Ez a bőrtípus egyre ritkább, és sajnos nem tart örökké, az évek múlásával egyre szárazabbá válik. A többség bőre inkább vegyes típusú, azaz a homlok, az orr, az áll vonalában zsírosabb a kelleténél, az arc két oldalán, a szem környékén viszont már krémezésre szorul. A mitesszeres, száraz érzetű bőrt csupán hidratálni szükséges.


Barátság az ellenkező nemmel?

2012. április 21.

Victor Hugo szerint: "A barátság nem más, mint testvéri viszony férfi és nő között. Két lélek közel jut egymáshoz, de nem olvad össze: akár két ujj egy kézen. Ez a barátság." De vajon mindennapjainkban létezik-e ilyen szoros már-már testvéri viszony férfi és nő között? Vajon képes-e arra a két nem, hogy minden vonzódás nélkül, pusztán színtiszta barátságból támogassák egymást, úgy, mint a lelki társak?


A megfeleléskényszer mechanikája

2012. április 21.

Vajon mi készteti az embert, hogy megfeleljen? Persze, mindenki szeretné, ha elismernék, ha szeretnék, ha befogadnák, hogy ne legyen egyedül. De miért ne? Még arra is képesek vagyunk, hogy megfeleljünk azoknak, akiket nem szeretünk és eszünk ágában sincs velük összetartozni, egy követ fújni vagy bármiben közösködni. Akkor minek is akarunk megfelelni? Önmagunknak? De az kicsoda? Milyen elképzelés vagyok én? Kinek az elképzelése? Hol fejeződik be a rámrakott elvárások és elképzelések tömege és hol kezdődöm én?


5-ször hatékonyabb fogyókúra

2012. április 13.

Egy friss tudományos vizsgálat szerint génekre szabott diétával akár ötször hatékonyabb lehet a fogyókúra.

A fogyókúrázók majd fele többet hízik vissza, mint amennyit leadott

Hányan hányféle fogyókúrát és csodaszert próbáltak már, melyek nem vagy csak részben működtek? Sokszor már maga a diéta is szenvedés, és hatása is csak átmeneti. A fogyókúra céljából diétázók 95%-a visszanyeri leadott kilóit, sőt 41%-uk még többet is. Amikor a test nélkülöz, akkor raktározó üzemmódra kapcsol, és ha újra élelemhez jut, fénysebességgel töltődnek fel a raktárak, melyek kínkeservesen kiürültek. A meg - oldás egy olyan diéta, amely nem érezteti a testtel a nélkülözést.


Megbocsátás és húsvéti csodavárás

2012. április 06.

A közelgő Húsvét hatalmas kihívás annak, aki az ünnep valódi, lelkületi és szellemi varázserejét szeretné átélni. Az Ünnepet megelőző nagyhét minden napja tartogat valamilyen szellemi erőpróbát. Elhatároztam hogy csupa pozitív gondolatot fogok lejegyezni, most mégis lesz pár olyan, amely furcsának tűnhet.

Aki úgy érzi, hogy messze földre kell vándorolnia a megtisztuláshoz, el kell bújnia a világ elől, azt hiszi, hogyha elfordul mindenkitől és mindentől, akkor történik majd valamilyen előremutató változás, valószínűleg téved.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...147148149...222