sub

Információk, érdekességek

Védi a szemet a vörösbor

2010. június 30.

A szõlõ - és ezáltal a vörösbor - és más gyümölcsök egyik alkotóeleme képes megvédeni a szemben található ereket a korral járó károsodástól.

 

A rezveratrol néven ismert vegyület, amelynek már korábban is öregedés gátló, illetve rákellenes hatást tulajdonítottak, megakadályozza a hibás, illetve mutáns erek kialakulását - adták hírül amerikai kutatók a The American Journal of Pathology címû szaklapban. Ez a jelenség összefügg a rák, valamint szív- és olyan szembetegségek kialakulásával, mint például a sárgatest idõskori degenerációja.


Úti patika: mit csomagoljunk a nyaraláshoz?

2010. június 24.

Fontos apróságok, amelyekre az egészségesek úti patikájának összeállításakor is ügyelni kell.

 

A lázat, a fájdalmat, csillapítani, a görcsöt oldani kell, a kiszáradással fenyegetõ hasmenés feltartóztatása vagy a leforrázott bõr hûtése és steril fedése elmaradhatatlan addig, amíg az orvos megérkezik vagy elérünk a legközelebbi ügyeletre. De az utazás az itthoninál sokkal több speciális helyzetet teremt, ezért a biztonságos úti patika összeállításához is érdemes a gyógyszerész tanácsait, segítséget kérni. Például egy autós túra kezdetén nem mindegy, melyik orrcsöppet csomagoljuk be, mert van olyan is, amelyik mellett nem tanácsos autót vezetni.


Védõoltással a rák ellen?

2010. június 18.

A tiszta ivóvíz után - a védõoltások alkalmazása volt a 2. legfontosabb tényezõ a gyermekhalálozás radikális visszaszorításában, és a gazdasági növekedés megteremtésében.
 
A védõoltás érték - De ki védi a védõoltást?

 

Mégis keveset tudunk a védõoltásokról, noha a jelenlegi magyar demográfiai krízis megoldásában is szerepet játszhatnak.


Hogyan lehet megelõzni a rákot?

2010. június 14.

Akiknek családjában halmozottan fordult elõ rákos megbetegedés, sokszor úgy érzik, elkerülhetetlenül les rájuk a végzet: "örökölték" a rákot, és csak idõ kérdése, hogy mikor lesznek betegek.
 

 

A rák rettegett betegség. Szinte minden emberben felmerül idõnként a lehetõsége, de gyorsan elhessegeti az ijesztõ gondolatot. Sokan vannak azonban, akiknek családjában halmozottan fordult elõ a betegség, és ezért tartósan aggodalmaskodnak.


Fehér foltok a bõrön: van megoldás!

2010. június 13.

Vitiligo: a fényvédelemre fokozottan figyelnie kell az érintetteknek, de van esély a tünetek javítására is.

 

 

Mindazok, akiket érint a vitiligo nevû bõrbetegség, átélhették már a látható különbözõség érzését, különösen, ha az arcukon, kézfejükön jelennek meg a fehér foltok. Az esztétikai problémán kívül azonban a fényvédelemre is fokozottan figyelnie kell az érintetteknek, de van esély a tünetek javítására is – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bõrgyógyász szakorvosa. az orvostkeresek.hu szakértõje.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...114115116...155