sub

Információk, érdekességek

Boldog élet következik, ha visszatér a halálból

2008. július 25.

Az újraélesztettek életének minõsége csak kis mértékben volt gyengébb, mint a kontrollcsoport tagjaié.

 

A hirtelen, váratlan szívhalálból újraélesztett emberek a következõ öt esztendõben sikeres, békés életre számíthatnak - derült ki német és ausztráliai kutatók közös tanulmányából, melyet a Critical Care szakfolyóirat közölt.


Zsírra is szükségünk van!

2008. július 24.

Még ma is sok gyerek fogyaszt nagyobb mennyiségben állati eredetû telített zsírt, mint telítetlen növényi zsiradékot.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint is a táplálkozásban, így a gyermekkori étrendben is elõnyben kell részesíteni az egyszeresen és többszörösen telítetlen növényi zsiradékokat: a növényi olajokat és a növényi olajokat tartalmazó élelmiszereket a telített - állati - zsírokkal szemben.


Elesés az idõsek végzete?

2008. július 24.

A 65 évesnél idõsebb emberek legalább egyszer elesnek évente, ami az esetek harmadában orvosi beavatkozást tesz szükségessé.

 

Az American Geriatric Society (AGS) megállapítása szerint Amerikában az esés a vezetõ halálozási és sérülési ok az idõs emberek körében, és ezen balesetek legnagyobb része otthon történik.


Drága és gyenge az amerikai egészségügy

2008. július 23.

Az USA rendszere nem hatékony, egyenlõtlen és következetlen politikán alapszik.
 
Annak ellenére, hogy a világ legdrágább egészségügyi rendszerét tartják fenn, az Egyesült Államok mégis elmarad más iparosodott országok mögött az egészségügyi szolgáltatások minõsége tekintetében, áll egy beszámolóban.

Ötven újraélesztõ készüléket kapnak a sportolók

2008. július 23.

A kormány augusztus 5-én adja át az ötven életmentõ készüléket - defibrillátort - a sportszövetségeknek.

 

Jelenleg zajlik a felmérés arról, hogy hol van szükség a berendezésekre, amelyekre közbeszerzési eljárás keretében tesz szert az ÖM. A bemutatóval egybekötött átadásra a Magyar Sport Házában kerül majd sor.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...371372373...450