sub

Információk, érdekességek

Akupunktúrás allergiakezelés

2008. augusztus 22.

Az allergiás megbetegedések - mostanában jelentkezõ szénanátha, asztma - kezelésének egyedi megközelítését kínálják a keleti gyógymódok, azon belül is az akupunktúra.

 

 

Az allergiás túlérzékenységi tünetek lehetnek légzõszerviek: ekkor beszélünk szénanátháról, asztmáról. Lehetnek viszketéses bõrtünetek: ekcéma, csalánkiütés, valamint emésztõszervi panaszok.


Az újfajta biciklinyereg jót tesz a férfiasságnak

2008. augusztus 21.

A mûszeres mérések szerint az új nyereg jóvoltából a combok belsõ felszinén a fizikai nyomás 66 százalékkal csökkent.

 

 

A kerékpáros rendõrök az amerikai belvárosokban hetenként 24 órát töltenek a nyeregben, de több vizsgálat jelezte, hogy a szokásos biciklinyereg nem tesz jót a férfiasságuknak. Egy új tervezésû nyereg fél év után érzékelhetõen javította a rendõrök férfiúi képességeit - írta a Journal of Sexual Medicine augusztusi száma.


Kromoszómafüggetlen buli Szegeden

2008. augusztus 21.

A Pa-Dö-Dõ és Rubint Réka is ott lesz a Down-kóros és ép gyerekek közös matinéján Szegeden.

 

 

Amint fogalmaztak, „kromoszómaszámtól független" bulit hirdetett meg a speciális szükségletû gyerekek családjait támogató Szivárvány Szülõ Alapítvány Szegeden. Abban bíznak, hogy az augusztus 23-án, szombaton a Széchenyi téren megrendezendõ családi nap hozzájárulhat a Down-kóros gyerekekkel szembeni elõítéletek csökkenéséhez, s oldhat azon az elszigeteltségen, amely sokszor kialakul akkor, amikor egy család felvállalja egy értelmi fogyatékos gyerek felnevelését.


A szülés utáni depresszió lehetséges oka

2008. augusztus 20.

Egy speciális fehérjecsoport, a GABA receptoroknak egyes agyi idegsejtek felszínén megváltozott mûködése okozhatja.

 

 

A szülés utáni depresszió lehetséges magyarázatát adja Módy István, a Magyar Tudományos Akadémia külsõ tagja a Neuron címû szakfolyóirat július 31-én megjelent számában. Módy és munkatársa, Jamie Maguire a Los Angeles-i Kalifornia Egyetemen egérkísérletekben megállapították, hogy egy speciális fehérjecsoportnak, a GABA receptoroknak egyes agyi idegsejtek felszínén megváltozott mûködése okozhat szülés utáni depressziót, vagy pszichózist.


Nem árt az óvatosság, ha táplálékkiegészítõrõl van szó

2008. augusztus 20.

Az interneten forgalmazott kapszuláknál még regisztrációra sincs szükség.

 

 

Naponta átlagosan 4-5 táplálékkiegészítõ regisztrációját kérik az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetnél. Ezek között vannak mellnövelõk, potencianövelõk és vitaminok is. A szakemberek azt tanácsolják: mindenki beszéljen az orvosával, mielõtt megvenné bármelyiket - számolt be az RTL Híradó.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...361362363...450