sub

Információk, érdekességek

Zsírdaganatok

2008. augusztus 23.

Szervezetünk igen fontos építõanyagai a különbözõ összetételû és funkciójú zsírok, amiket lipoidoknak, zsírnemû anyagoknak nevezünk.

 

A lipoidok zsírban oldódó szerves anyagok, igen nagy az energiatartalmuk, és a sejtek különleges építõanyagait képezik.


Nem csak a jobbkezeseké a világ

2008. augusztus 22.

Nem minden balkezes kétbalkezes, sõt...

 

 

A balkezességhez számos rosszízû babona és kellemetlen érzés fûzõdik. Elég, ha csak a "bal" elõtagú szavainkra gondolunk: balsors, balfácán, baleset, balsejtelem és így tovább. Máris láthatjuk, miként gondolkodtak õseink minden tizedik emberrõl, akit ezzel a képességgel áldott vagy vert meg a sors.


Akupunktúrás allergiakezelés

2008. augusztus 22.

Az allergiás megbetegedések - mostanában jelentkezõ szénanátha, asztma - kezelésének egyedi megközelítését kínálják a keleti gyógymódok, azon belül is az akupunktúra.

 

 

Az allergiás túlérzékenységi tünetek lehetnek légzõszerviek: ekkor beszélünk szénanátháról, asztmáról. Lehetnek viszketéses bõrtünetek: ekcéma, csalánkiütés, valamint emésztõszervi panaszok.


Az újfajta biciklinyereg jót tesz a férfiasságnak

2008. augusztus 21.

A mûszeres mérések szerint az új nyereg jóvoltából a combok belsõ felszinén a fizikai nyomás 66 százalékkal csökkent.

 

 

A kerékpáros rendõrök az amerikai belvárosokban hetenként 24 órát töltenek a nyeregben, de több vizsgálat jelezte, hogy a szokásos biciklinyereg nem tesz jót a férfiasságuknak. Egy új tervezésû nyereg fél év után érzékelhetõen javította a rendõrök férfiúi képességeit - írta a Journal of Sexual Medicine augusztusi száma.


Kromoszómafüggetlen buli Szegeden

2008. augusztus 21.

A Pa-Dö-Dõ és Rubint Réka is ott lesz a Down-kóros és ép gyerekek közös matinéján Szegeden.

 

 

Amint fogalmaztak, „kromoszómaszámtól független" bulit hirdetett meg a speciális szükségletû gyerekek családjait támogató Szivárvány Szülõ Alapítvány Szegeden. Abban bíznak, hogy az augusztus 23-án, szombaton a Széchenyi téren megrendezendõ családi nap hozzájárulhat a Down-kóros gyerekekkel szembeni elõítéletek csökkenéséhez, s oldhat azon az elszigeteltségen, amely sokszor kialakul akkor, amikor egy család felvállalja egy értelmi fogyatékos gyerek felnevelését.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...360361362...450