sub

Információk, érdekességek

Mediterrán étrenddel csökkenthetõ a krónikus betegségek kockázata

2008. szeptember 15.

A mediterrán étrend sok zöldséget, gyümölcsöt, halat, valamint olyan telítetlen, zsírokat tartalmaz, mint az olívaolaj.

 

 

A zöldségben, gyümölcsökben gazdag mediterrán étrend tényleges védelmet biztosít a daganatok, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint más krónikus kórképek ellen - jelentették be olasz kutatók.


Porsche mentõk

2008. szeptember 14.

Extragyorsan juthatnak kórházba a betegek Stuttgartban: Porschéval.

 

 

Az autógyár Cayenne modelljét alakította át mentõautóvá és olyan szirénával látta el, amelyet - közlése szerint - az autóvezetõk és a gyalogosok, kerékpárosok, motorosok egyaránt jobban hallhatnak, ezáltal pedig hamarabb utat engedhetnek a mentõnek.


Gyorsabban nõ?

2008. szeptember 14.

A borotválástól nem nõnek gyorsabban a szõrszálak!

 

 

"Ha leborotválod, csak gyorsabban nõ" - hangzik a tanács, ezért hát a fiúk ritkábban borotválkoznak, és a lányok is - lábszáruk vagy hónaljuk szõrtelenítése végett - inkább csak akkor nyúlnak a borotvához, ha nincs idejük gyantázásra vagy éppen elfelejtettek krémet venni. No és ha a borotválás után csak pár nappal a bõrünkre nézünk, látnivaló, hogy jóval borostásabb, vagyis a korábbinál erõsebb, vastagabb szõrzet fedi. A látszat tehát megerõsíti a népi tapasztalatot. Ezek szerint igaz, hogy a borotválástól erõsebben nõ a szõr?


Disznókban fejlõdnek az emberi szervek

2008. szeptember 13.

A tudósok emberi géneket ültetnek be állatokba, hogy csökkentsék a kilökõdés esélyét.

 

 

Brit és amerikai tudósok genetikailag módosított disznókat tenyésztenek annak reményében, hogy emberi szervezetbe átültethetõ szerveket biztosítanak majd, írta a projekt vezetõje.


Csontvelõ-átültetés: nemzetközi konferencia a negyvenedik évfordulón

2008. szeptember 13.

Az egykori kisbaba ma felnõtt, egészséges, családos ember, és jelképe is az orvostudomány történelmi fordulópontjának.

 

 

Elsõként egy öthónapos kisfiút mentett meg 1968-ban az az úttörõ orvosi beavatkozás, amely ma már szinte rutinná vált az onkológiában és az immunbetegségek kezelésében. A csontvelõ-átültetés negyvenedik évfordulójára nemzetközi konferenciával emlékeznek a szakemberek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...354355356...453