sub

Információk, érdekességek

Ayurvédikus masszázs a testi-lelki egyensúlyért

2022. május 23.

Egy fárasztó, hosszú nap után mindenkinek jól esne egy kényeztető masszázs, amely nem csak a testet, de a lelket is felfrissíti, és szinte újjá varázsolja. A számos masszázstípus közül kedvünk szerint választhatunk frissítő fej- vagy talpmasszázst, de akár az egész testre kiterjedő, kozmetikai kezeléssel egybekötött vagy zsírégető masszázst is. Ha azonban ennél többre vágyunk, válasszuk az ayurvédikus kezelést, amely több mint egy egyszerű masszázs: egy csodálatos utazás, amelynek a vége a tökéletes egyensúlyi állapot.

„A relaxáló hatású, frissítő ayurvédikus kezelések megtisztítják a szervezetet a testben felhalmozódott, betegséget okozó méreganyagoktól. Beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát – lehetővé téve a hosszú távú regenerálódást – miközben természetes módon megteremtik és megőrzik a test egyensúlyi állapotát. Ez az ayurvédikus masszázs, amely egyedi élményt nyújt és tökéletesen ellazítja a vendégeket annak ellenére is, hogy a kezelés egy speciális faágyon, a drónin történik” – mondta Páger Árpád, a Budai Egészségközpont Selfness Programjának masszázsterapeutája.

Mire jó az Abhyanga masszázs?

Az Abhyanga masszázst egyszerre két masszőr végzi a szabad bőrfelületen bő, meleg, jellegzetes illatú és összetételű gyógyolajjal, egymással tökéletes összhangban a test mindkét oldalán. Az alkalmazott mozdulatok lehetnek lágyak, harmonizálók vagy akár közepesen mély, határozott, stimuláló fogások is, amelyek képesek teljesen ellazítani, szinte meditatív állapotba juttatni, majd ezt követően felfrissíteni a vendégeket. A finom masszázs nyugtatja az idegrendszert, elűzi a feszültséget az izmokból, és erősíti azokat, táplálja a testet, valamint fokozza az állóképességet. Mindemellett elősegíti a nyugodt alvást, puhává, bársonyossá teszi a bőrt, késlelteti a ráncok kialakulását, és fokozza a bőr ellenálló képességét a bőrbetegségekkel szemben.

Az erőteljesebb Thalodal masszázs

Egész testre kiterjedő kényeztetést kínál a Thalodal masszázs is, amely erőteljesebb, határozottabb mozdulatok segítségével lazítja fel a feszült izmokat, annak érdekében, hogy az energiák jobban áramolhassanak a szervezetben. Ez, a marma pontok stimulálásával – amelyek különböző belső szervekkel vannak összeköttetésben – serkentőleg hat a belső szervekre, és megfelelő működésre ösztönzi a keringést.

A masszázs pozitív hatással van a nyirokrendszer működésére, segít eltávolítani a szövetekből a felgyülemlett nyirokfolyadékot. Növeli az ellenálló képességet a fizikai és mentális terheléssel, a szorongással, a levertséggel és a nyugtalansággal szemben. Rendszeres alkalmazásával csökkenthető a rutinszerű munka, a mentális stressz vagy a túlterhelés miatt fellépő kimerültség. Ha feszülten, nyugtalanul érkezünk is a masszázsra, garantált, hogy ennek a meleg, kellemes illatú gyógynövényekből készült olajokkal végzett szeánsznak a végére újult energiával, lendületesen fogunk felállni a masszázságyról.


Szavazások

Az idén Ön volt már beteg?

Aktív: 2022. május 07. - 2022. június 12.

Igen többször is voltam.
Még csak egyszer.
Nem voltam beteg.
Már tavaly se voltam beteg.
Folyamatosan beteg vagyok.


szavazatok száma: 57
Szavazni 1 órán belül egy gépről csak egy alkalommal lehet.

Szavazok Lezárt szavazások

Gyönyörű tapéták melyek felöltöztetik a szobát

2022. május 23.

Feldobják az unalmas falakat, jókedvre derítik a családot, előnyére változtatják a térérzetünket, elősegítik a nyugodt alvást, vagy épp a hatékony koncentrálást, és akár még webáruházunk forgalmát is feldobhatják! Vajon hogyan lehetséges ez?  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A gyönyörű tapéták legtöbbje olasz és svéd dizájnerek mestermunkája, olykor valódi grafikusművészek, fotóművészek alkotásainak sokszorosított nyomata, melyekkel álomba illő tereket, igazán különleges atmoszférákat teremthetünk.

A tapéták mai modern kínálata elképesztő változatosságával tényleg minden egyedi igényt, személyes elképzelést kielégít.

Amennyiben jól választjuk meg őket az adott helyiség stílusához, fekvéséhez, fényviszonyaihoz és persze szobáink méreteihez igazítva a minták léptékét, jellegét, a színek és kontrasztok látványát, akkor a gyönyörű tapéták képesek egészen megújítani, felfrissíteni tereinket.

Pár apró optikai trükkel ugyanis – mint amit a vízszintes vagy függőleges csíkok, a térhatású óriásfotók, vagy az izgalmas, egyedi textúrák képesek behozni egy belső tér látványába, s ez által a mi térérzetünkbe - mesés átalakulásokban lehet részünk. Így pedig jóval többet is kapunk e gyönyörű tapéták által, mint csupán magát egy szép tapétát.

Napjaink elképesztően széles, sokszínű tapéta választéka ugyanis igazi gyöngyszemeket rejt, melyekből most a teljesség igénye nélkül mutatunk néhány tippet, hogy mi mindenre is képes egy álomszép tapéta.

1. Amikor csak egy szolid hátteret keresünk…

Műalkotásaink fotózásához, egy iroda tárgyalóterméhez is jól jön egy kellemes, nyugodt háttér, ahogy az otthoni előszoba, dolgozósarok vagy étkező is bizony igényel némi otthonosságot, finomságot – ami a falak megjelenését illeti. Ide is biztosan találunk kedvünkre valót az innovatív, gyönyörű tapéták rendkívül széles választékából, akkor is, ha ezúttal éppen egy egészen szolid mintát, textúrát, vagy csak egy enyhe színt keresünk.

2. Még a legkisebb, legunalmasabb sarokból is meleg, otthonos, kis kuckót varázsolhatunk a gyönyörű tapéták által!

Ugye, mennyivel otthonosabb, bájosabb lett ez a kis olvasókuckó a meleg színek, a kedves őszi virágminták által? A gyönyörű tapéták elképesztő szín – és mintaválasztékban a rendelkezésünkre állnak, csak győzzük kiválasztani és megtalálni a hozzánk és persze otthonunkhoz leginkább illő szépséget!


A coeliakiáról (lisztérzékenységről)

2022. május 22.

Top view studio shot of gluten-free word with flour and bread on wooden table

A coeliakia/lisztérzékenység egy örökletes, genetikailag meghatározott autoimmun betegség.

Ezen betegeknél a táplálkozással bevitt glutén kölcsön hatásba lép a vékonybél nyálkahártyájával, melynek következtében ellenanyag-termelődés indul meg a saját szövetek ellen. Ez a folyamat a vékonybélbolyhok pusztulását eredményezi, ami felszívódási, illetve egyéb, emésztőrendszeren kívüli problémákat, zavarokat is okoz.

Milyen jellemző tünetekkel jár a lisztérzékenység?


• (hosszú ideig tartó) hasmenés, haspuffadás
• zsírfényű széklet
• étvágytalanság, akaratlan, kóros fogyás (gyermekeknél fejlődésben való elmaradás)

Milyen módon diagnosztizálható?

• Vérvizsgálattal – coeliakiaspecifikus ellenanyag-vizsgálat: a szöveti transzglutamináz IgA és IgG elleni antitestek koncentrációjának mérése.
• Vékonybél-biopszia: szájon keresztül a vékonybélbe vezetett endoszkópos vizsgálattal a nyálkahártyából szövetmintákat vesznek. A beteg egyénnél a nyálkahártya le – lapult, a bélbolyhok rövidek, a normálisnál szélesebbek vagy hiányoznak.

Milyen kezelési lehetőség létezik?

A coeliakia nem gyógyítható, de szigorú gluténmentes diéta betartásával jól kezelhető. A garantáltan gluténmentes termékek csomagolásán szöveggel és áthúzott búzakalász piktogrammal jelölik a gluténmentességet.