sub

Információk, érdekességek

Milyen a tökéletes férfi?

2022. június 27.

Minden nő keresi a tökéletes pasit. Néha, egy időre úgy tűnik, hogy meg is találja. Aztán kiderül, hogy nem tud narancsos kacsasültet főzni, nem emlékszik kívűlről minden elhangzott mondatodra, és elfelejti(!), hogy milyen ruha volt rajtad az első randin. Szegény, ilyenkor még nem is sejti, hogy ezzel befuccsolt a kapcsolatnak.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A tökéletes férfi, minden nő álma. Elképzelik, megrajzolják a jellemét, eldöntik, hogy hogy nézzen ki, mikor mit mondjon, és mindeközben elsétál mellettük az élet, meg ki tudja, hány potenciális nagy Ő.

Milyen a nők szemében a Tökéletes Férfi?

 • jóképű (ez csak természetes)
 • kezdeményez
 • úriemberként udvarol (ez ugye mindenkinek mást jelent)
 • virágot hoz, csak úgy
 • mindig figyel, ha párja beszél hozzá
 • mindig hazakíséri párját a randiról
 • hamar leszokik a nőt zavaró szokásairól
 • férfias
 • romantikus
 • határozott
 • barátságos
 • hűséges
 • megbízható
 • nem veszekszik, meg mérgelődik, nem hibáztat
 • anyagi biztonságot nyújt
 • tud főzni, segít takarítani, bevásárolni stb.
 • érzelmi biztonságot nyújt
 • van haveri köre, de nem jár el velük a párja nélkül
 • mindig beszámol arról, hogy mikor, kivel és hol van
 • jó szerető
 • jó férj
 • jó apa
 • a legjobb barát a nő számára
 • kitalálja a párja gondolatait és azt nyújtja, amire a nő épp a legjobban vágyik
 • ... és tovább mindenki egészítse ki magának.....

Körülbelül így néz ki egy kívánságlista azok körében, akik Mr. Tökéletest keresik. Sajnos ez nem túlzás, nagyon sok nő tényleg ezt várja el egy férfitól. Természetesen nagy öröm, ha a felsoroltak jelen vannak egy kapcsolatban, de az összeset elvárni, minden esetben, egyetlen személytől nagyon irreális.


Szavazások

Ön szokott szedni torokfertőtlenítőt?

Aktív: 2022. június 07. - 2022. július 10.

Igen
Nem


szavazatok száma: 99
Szavazni 1 órán belül egy gépről csak egy alkalommal lehet.

Szavazok Lezárt szavazások

Nevetés „terápia” – éljünk vele

2022. június 27.

Mi lehet jobb, mint egy ellenállhatatlan, közös nevetés, hogy megismerjük egymást, beilleszkedjünk egy csoportba? Vagy akár egy idegen emberrel is pillanatnyi cinkosságot teremtsünk ily módon? A szociális kapcsolatteremtés előmozdításán kívül a nevetés egyszerű gyógymód is lehet, fizikális és mentális egészségünk segítője. Összpontosítsunk főbb előnyeire.

Fotó: gettyimages.comEgy francia felmérés szerint, amíg a vizsgálódásban részt vevő személyeknek a fele mondta, hogy naponta többször nevet, addig egyharmada csak egyszer, és 7%-a szinte soha! Pedig 1 perc nevetés felérne 10 perc tornával és 30 perc lazítással: megannyi érv, hogy megsokszorozzuk a derű és a hangos nevetés lehetőségeit nap mint nap.

Az ajánlások alapján naponta 10-15 percet kellene nevetnünk: ha a hétköznapok nem mindig jó hangulatban telnek, akkor „ellenlépésként” nevettessük meg magunkat. Hallgassuk fülhallgatóval kedvenc humoristáinkat (és újakat is fedezzünk fel) pl. buszon, villamoson stb., ha már elegünk van a tömegközlekedésből, gyakrabban töltsünk el vidám estéket barátainkkal, akikkel jól érezzük magunkat, nézzünk vígjátékokat, olvassunk viccgyűjteményeket, tréfálkozzunk partnerünkkel vagy kollégáinkkal (amikor csak alkalom adódik rá), játsszunk vicces játékokat a gyerekkel. Később egyszerűen idézzük fel azokat a pillanatokat, amelyek megnevettettek minket, és valószínűleg ismét derűs hangulatba kerülünk.

Csoportban/társaságban könnyebben nevetünk 

A nevetés az ember egyik jellemző tulajdonsága (bár állatokban, pl. majmokban, kutyában vagy delfinben is előfordul), a non-verbális kommunikáció egyik eszköze, amely kapcsolatokat teremt és fenntart ennélfogva szociális funkciója is van, különösen azért, mert a nevetés, kacagás rendkívül kommunikatív. És a tapasztalatok szerint társaságban könnyebben nevetünk.

Jó tanácsok: törekedjünk arra, hogy élőben lássunk vígjátékokat, pl. (dal)színházban, és kihasználjuk a közönségtől „ránk ragadó” nevetéshullámot (amit a képernyők nem hoznak meg nekünk). Szervezzünk vidám és szórakoztató játékesteket barátokkal vagy a gyerekeinkkel, nézzünk vidám műsorokata tv-ben, videón, családi, baráti körben, ily módon „tréningezünk”, mert könnyebben nevetünk, ha mások is körülvesznek minket.

Ismerjük meg a hahota jógát 

Létezik hahota/nevető jóga (Laughter Yoga), amelyet Madan Kataria, egy mumbai (indiai) orvos alkotott meg 1995-ben. Ennek során a nevetést nem humoros dolgok vagy vicces helyzetek váltják ki, hanem az spontán módon fakad a jóga résztvevőiből, miközben ötvözi az egyes arckifejezéseket, a nevetést és a jógalégzést (pranayama). Ma már ezrével vannak ilyen klubok, több mint 100 országban.

A nevetés ilyenkor csoportos gyakorlat, amelynek során a minden ok nélküli, spontán kacagás „igazi” nevetéssé válik, majd a résztvevők általános vidámsága felé fordul a hangulat. Bizonyos helyeken, cégeknél, iskolákban vagy gondozási intézményekben is működnek kacagó klubok…


1 perces időgazdálkodási tréning - tervezd, hogy jusson időd mindenre!

2022. június 26.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Tudod, hogy mi az, amiben Soros György, Orbán Viktor, Gáspár Győzike, Havas Henrik, Bye Alex, Müller Péter, Pál Feri atya, és Te, kedves olvasó, tökéletesen mindig és minden körülmények között egyenlők vagyunk, amíg élünk? Ezen a tényen soha nem lehet változtatni! Mindannyiunknak kizárólag 24 óra áll rendelkezésünkre. Pontosan 24x60, vagyis 1440 perc!  

Tudod, hogy mi az, amitől a fenti nevek viselőiről, ha Magyarországon élsz jelenleg, akkor szinte bizonyosan tudod, hogy kicsodák? Mert ők eddig úgy használták ki ezt a rendelkezésükre álló időt, hogy megismerd a nevüket, cselekedeteiket. Ha Te eddig nem úgy használtad az idődet, akkor bizony itt a lehetőség, hogy tegyél ellene!

Nyilván azért kattintottál ide, mert kevés az időd – vagy legalább is úgy érzed – és szeretnél hatékonyabban gazdálkodni vele! Állíts magad elé egy órát, amin van másodperc mutató. Fogj egy papírt és egy tollat! (Ne számítógéppel, hanem mindenképp kézzel írj!) 4 kérdést fogsz kapni, mindegyik megválaszolására összesen 15 másodperc áll rendelkezésedre. Ne olvasd el előre a kérdéseket, ne gondolkodj rajtuk, azonnal kezdj neki a feladatnak. Tarts az időket!