sub

Információk, érdekességek

Az energia-gyógyítás etikájáról

2024. szeptember 20.

Ez a kérdés legtöbbször fel sem merül, pedig nagyon fontos. Mert bizony senkinek sem lehet "lenyomni a torkán" a gyógyítást - illetve lehet, de abban nincs sok köszönet. Mielőtt bármilyen energiaküldésbe vagy távgyógyításba kezdenénk, érdemes feltenni a legfontosabb kérdést : miért?  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Azaz:

- Miért akarsz (miért akarok) meggyógyulni?
- Én miért segítek neked? (Miért kérem mások segítségét?)

A változásra való hajlandóság

Látszólag felesleges kérdések, valójában a lényegük a tudatosítás. A mélyebb döntéseket nem a külső tudatosság szintjén hozzuk. A miért? kérdés segít átemelni a mélyebb tudat által meghozott döntést a felszínre. Ha ezt a kérdést őszintén megvizsgáljuk - kulcsszó az őszinteség - kiderülhet, hogy az illető - bár szavaival kinyilvánította a gyógyulás iránti vágyát, valójában valamilyen okból még nem látta elérkezettnek az időt a változásra.
A gyógyulás: változás. Belülről kiinduló változás. Erre pedig nem mindenki hajlandó.

Ragaszkodunk-e a betegséghez? 

Lehetséges továbbá, hogy az illető azért "ragaszkodik" a betegségéhez, mert ez az állapot számára több előnnyel, mint hátránnyal jár - az is igaz, hogy az ilyen ember valószínűleg mélyen felháborodva utasítaná vissza ezt az állítást.

Ne blokkoljuk a tudatos önvizsgálatot!

Az is lehetséges, hogy a betegség állapota olyan tanulási lehetőség az ember számára, amilyen tanulásra az "egészséges" állapot nem ad lehetőséget, és ilyenkor bár a tudatos én mindent megtesz a gyógyítás érdekében, a mélyebb tudatosság rendre keresztülhúzza szándékait. Ezt az állítást is nehéz elfogadni, mert a mélyebb tudatosságban lezajló folyamatok nem látványosak, maga a folyamat alig-alig tettenérhető, így célszerűbb a következmények megvizsgálásából kiindulni. Így tehát ha valaki minden orvoshoz elmegy, minden gyógyító technikát és eljárást, minden gyógyszert kipróbál, állapota mégsem javul, ez azt jelzi, hogy a mélyebb tudatosság állított fel egy tiltó kaput. Ez a blokkolás alapos, őszinte, tudatos önvizsgálattal oldható fel.


Szavazások

Ön készül-e az őszi-téli borongósabb, fagyosabb időszakra?

Aktív: 2024. augusztus 31. - 2024. szeptember 30.

Készülök a magam módján.
Majd később foglalkozok ezzel.
Nem foglalkozok ezzel.
Amíg csak lehet sok friss zöldésget gyümölcsöt eszek.
Több vitamint kezdek szedni.


szavazatok száma: 122
Szavazni 1 órán belül egy gépről csak egy alkalommal lehet.

Szavazok Lezárt szavazások

A jó alvás segíthet a fogyásban is

2024. szeptember 20.

Belevágott az életmódváltásba, de nem akarnak olvadni a kilók? Érdemes átgondolnia, mennyit és hogyan alszik. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus egy friss tanulmányt elemezve az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.

Fotó: 123rf.comA szokások megváltoztathatják az alvás minőségét

Jó hírrel szolgáltak nemrégiben a King’s College London kutatói a kimerült diétázóknak. Tanulmányukból ugyanis kiderült, hogy a nem elégséges mennyiségű alvás nem csak a magas vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának lehet rizikófaktora, de az elhízásé is. A kevés alvás (vagyis ami rövidebb 7 óránál) pedig sokak problémája: a Centers for Disease Control and Prevention szervezet szerint 3-ból 1 amerikait érint.

Az angol kutatók azt kezdték el vizsgálni, néhány egyszerű, alvási szokásokkal kapcsolatos tanács segít-e az alvásidő növelésében. 21, keveset alvó felnőttnek tartottak konzultációt és látták el olyan iránymutatásokkal, mint az elalvási rutin bevezetése, az esti meleg fürdő vagy a koffeinfogyasztás visszaszorítása. A következő egy hétben a résztvevők alvási naplót vezettek és szenzorokat is viseltek, amelyekkel detektálták, pontosan mennyi időt töltöttek ágyban és konkrétan mennyit aludtak. Ezek felül a szakemberek a résztvevők táplálkozását is megfigyelték az adott időszakban.

Az American Journal of Clinical Nutrition c. szaklapban publikált eredmények szerint az alanyok 86 százaléka töltött több időt ágyban, közel a felük 52-90 perccel többet is aludt, és a csoport 3 tagja elérte az ajánlott 7-9 órát. A kutatók hangsúlyozzák: bár jók az eredmények, az új szokások kialakításához több idő kell.

Megváltozott étkezési szokások

A tanulmány másik érdekessége az volt, hogy kiderült, azok, akiknek sikerült többet aludniuk, 10 grammal kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasztottak naponta, mint a keveset alvók.  Ugyanakkor a kutatók hangsúlyozták, hogy ez csupán egy pilot tanulmány, amely további vizsgálódást tesz szükségessé, mindazonáltal az eredmények figyelemfelkeltőek. Különösen annak fényében, hogy korábbi kutatások már igazolták a kevés alvás és a kevésbé minőségi táplálkozás összefüggéseit

Ugyanakkor az is közismert volt már korábban, hogy a rossz minőségű, kevés alvás és az alvászavarok az egészségre biztosan káros hatást gyakorolnak. Egy amerikai tanulmány szerint az apnoéban szenvedőknél az infarktus kockázata negyvenszer nagyobb, mint az egészséges embereknél. De a zavart éjjeli alvásnak nappali következményei is vannak. Aki kialvatlan, tapasztalhatja magán a fizikai és szellemi fáradtságot, a magasabb vérnyomást, a szívritmuszavart, az érzékszervek tompulását, a reggeli fejfájást, a csökkenő szexuális vágyat, a pszichés problémákat, akár a depressziót.  Egy vizsgálat szerint az alvási apnoében szenvedő személyek ötször több közlekedési és munkahelyi balesetet okoznak – a tartós fáradtság és a koncentrálási nehézségek miatt.


Milyen a tudományosan korrekt kézfogás?

2024. szeptember 19.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A legtöbb ember teljesen tudománytalanul fog kezet más személyekkel, ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet egy brit tudós készített, és egyúttal 12 szabályt is alkotott a korrekt kézfogás elvégzéséhez. 

A tanulmány szerint egy átlagember élete során kereken 15.000 alkalommal fog kezet, ezt a tevékenységet sok száz év óta művelik, de csak most készült el a használati utasítás a korrekt kézfogásokhoz.

A brit Geoffrey Beattie szerint 12 alapszabálya létezik a megfelelő kézfogásnak, amely a kutató szerint ez az egyik legfontosabb eleme a másik személyről kialakított képnek, az első benyomásnak.

A kézfogás információforrás, amelynek alapján a másikról ítéletet alkotunk, ezért fontos a határozottság. Ha nem így cselekszünk, azt a képet alakítjuk ki magunkról, hogy bizonytalanok vagyunk. Az egész kezünkkel, ráadásul jobb kézzel kell határozottan kezet fogni, míg az optimális kézrázás háromszori alkalommal történik, de 2-3 másodpercnél tovább nem ajánlatos megragadva tartani a másik fél kezét.

A legjobb, ha a kezek félmagasságban találkoznak, és fontos szabály az is, hogy kézfogás közben nézzünk a másik fél szemébe, és miközben rápillantunk, egy kis természetes mosoly is csak jót tehet.