sub

Információk, érdekességek

Fáj a fogam!

2006. június 19.

A fogfájdalom - mint mindenfajta fájdalom - vészjelzés, valamilyen működési zavar bizonyítéka. Ám testünk sok más részével ellentétben, itt spontán gyógyulás általában nem várható, ezért a fájdalom jelentkezésekor célszerű minél hamarabb szakorvoshoz fordulni, hogy a gyógyítás esélyét ne csökkentsük felesleges időhúzással.

Fáj a lába? Nehéznek, duzzadtnak, fáradtnak érzi a nap végére?

2006. június 15.

A visszérbetegség tüneteivel - nehézláb-érzés, bokaduzzanat, bőrelszíneződés, viszketés, éjszakai lábszárgörcs - népességünk 20%-a küzd, de leggyakrabban a 30-40 év feletti nők esetében jelentkeznek ezek a problémák. 

Gyógyítható a bőrrák

2006. június 12.

A bőrdaganatok kilencven százaléka, a rosszindulatú melanómát is beleértve tökéletesen gyógyítható, ha időben észreveszik.

 

A madridi Rúber Klinika dermatológiai osztályának vezetője, Dr. Ricardo Ruiz arról számolt be egy nemzetközi bőrgyógyászati konferencián, hogy a 65 évesnél idősebb spanyolok több mint fele szenved valamilyen bőrrák típustól élete során, mivel hosszú időt vannak kitéve az erős napsütésnek. Ám hozzátette azt is, hogy ha még időben észlelik a betegséget, akkor nagy részük gyógyítható lenne.


Cukoranyagcsere

2006. június 09.

Az élő szervezetek működésükhöz energiát igényelnek, amelyet a táplálékkal felvett tápanyagok biztosítanak. A tápanyagoknak három fő formáját a fehérjék (energiaérték 4,2 kalória/ gramm), a zsírok (9,1 kalória/gramm) és a szénhidrátok (4,2 kalória/gramm) képezik. Mellettük jelentős a táplálékkiegészítők (ásványi és nyomelemek, vitaminok, valamint élelmi rostok) étrendi és élettani szerepe is.

Felső hasi görcsök

2006. június 06.

Nincs más hely a szervezetben, amelynek fájdalmát ennyiféle kórkép okozhatja. A leggyakrabban a nyelőcsőből, a gyomorból, a nyombélből, a vastagbélből, a májból, az epeutakból és a hasnyálmirigyből erednek.


Számításba kell venni a szívinfarktust, a tüdő-mellhártya vagy mozgásszervi és idegrendszeri betegségeket is. Sajnos előfordult, hogy hátsó fali szívinfarktusnál epegörcsre gondoltak, s ez a tévedés a beteg életébe került.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...196197198...205