sub

Információk, érdekességek

Rosszul lát, de megtanulja

2009. szeptember 17.

A dyslexiás vagy a problémásan tanuló gyerekek 60 százaléka valamilyen fel nem ismert látási nehézséggel küzd.

 

 

Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak. Holott ma már csecsemõkortól ajánlott megjelenni szemészeti szûrõvizsgálaton, ahol nem csak a távol- vagy a közellátási nehézségekre derülhet fény. Számos eltérés pedig csak akkor kezelhetõ, ha a lehetõ legkisebb korban felfedezik.


Összetûzés a gyerekkel? Mit tegyünk?

2009. szeptember 07.

Még a legbékésebb családokban is kirobban olykor egy-egy vita a szülõk, felnõttek és a gyerekek között.

 

 

Elõfordul, hogy az idõsebb családtagok tartós vagy rendszeresen elõforduló összeütközésbe kerülnek a gyermekekkel - amit sokszor nehéz feloldaniuk. Hiszen egy fedél alatt békében élni vagy az iskolai problémákkal megbirkózni nem könnyû dolog.


Nincs babakocsi káros anyag nélkül

2009. szeptember 02.

A bevizsgált babakocsik mindegyikét lepontozták vizsgálatuk során.

 

 

A babakocsik nem érik meg az árukat: a német Stiftung Warentest, a különbözõ árucikkeket bevizsgáló független alapítvány 14 babakocsit vett górcsõ alá, és egyik sem kapott közepesnél jobb jegyet.


Elsõsök - pánikban?

2009. augusztus 27.

A tanévkezdés a rutinos iskolásoknak is izgalmas, az elsõsõknek akár ijesztõ is lehet.

 

 

Szeptember elsõ napjai még a rutinos iskolások számára is izgalmasak, de azoknak a kicsiknek, akik most kezdik az elsõ osztályt, akár ijesztõek is lehetnek. A szülõk azonban kellõ felkészüléssel, odafigyeléssel megkönnyíthetik az elsõ heteket. dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical pszichoterapeutája, az orvostkeresek.hu szakértõje ehhez ad gyakorlati tanácsokat.


A tévénézés gyerekkorban emeli a vérnyomást

2009. augusztus 11.

Magasabb azoknak a gyerekeknek a vérnyomása, akik sokat néznek televíziót, még akkor is, ha nem kövérek és eleget mozognak.

 

 

Az izgalmas, új tudományos vizsgálat eredményeit az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine augusztusi száma közölte. Régóta ismert, hogy azok a felnõttek, akik sokat ülnek a tévékészülék elõtt, általában jobban híznak, mint a többiek, mert kevesebbet mozognak és gyakran kísérik evés-ivással a szórakozást. A tévézés testsúlynövelõ hatását már gyerekeken is megfigyelték, de az új tanulmány arra utal, hogy valami, közvetlenebb, kedvezõtlen hatása is van, ha a gyerekek órákon át bámulják a képernyõt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...252253254...279