sub

Információk, érdekességek

Gyógyszerész anyuka tanácsai - veszélyes anyagok a kozmetikumokban

2011. november 11.

Az újszülöttek és csecsemők bőre sok tekintetben eltér a felnőttek bőrétől. Sérülékeny és érzékeny a bababőr; így a náluk használt tisztító- és ápolószerek kiválasztásánál különös gonddal kell eljárni.

Alapszabály: azokat az alap- vagy segédanyagokat, amik bőrön történő alkalmazás során potenciálisan agresszívak vagy károsak lehetnek, nem szabad alkalmazni! Ez valamennyi kozmetikai termékre vonatkozik, de különösképpen igaz az újszülöttek és csecsemők részére készült termékek esetén.


Titkok és hazugságok a gyerek előtt?

2011. november 06.

Mennyit szabad megmondani a gyereknek az élet dolgaiból? Meg kell-e osztani a felnőttek problémáit a gyerekekkel, vagy jobb, ha ettől megkímélik őket? Szakemberek adnak választ ezekre a kérdésekre.


Gyógyszerész anyuka tanácsai - Teák csecsemőknek

2011. október 31.

Felmerül a kérdés, hogy szüksége van-e egyáltalán az újszülöttnek és a csecsemőnek teára. Ahány családtagot, szomszédot vagy tapasztalt ismerőst megkérdez a gyakorló anya, annyiféle választ hall. Nézzük, mi segíthet a tájékozódásban!

Egyértelmű, hogy az újszülöttek és csecsemők legtökéletesebb étele és itala – egyben – az anyatej. Az anyatej az éhséget és a szomjúságot egyaránt csillapítja. A csecsemőnek 4-6 hónapos koráig, a hozzátáplálás megkezdéséig egyéb folyadékokra nincs szüksége.


Gyógyszerész anyuka tanácsa - A baba legelső fürdetése

2011. október 24.

Az újszülöttek első fürdetését a kórházakban végzik, sok esetben a szülés körüli események sűrűjében az anyuka nem is látja és tudja azt, mikor és hogyan történik a pár perc alatt lezajló fürdetés...

Napjainkban azonban a szülő nő döntési szabadságának a növekedésével adódhat olyan helyzet, hogy az anyának kell döntenie arról is, hogy mikor, ki, hol és hogyan fürdesse meg az újszülött gyermekét. A döntésnél a következő szempontokat, ajánlásokat lehet figyelembe venni.


Gyógyszerész kismama tanácsa - Hányinger babavárás alatt

2011. október 16.

A menstruáció kimaradása, az émelygés, a hányás, a fáradtság és a mellfeszülés mellett a terhesség korai jelei közé tartozik a szagérzékenység is. Nem mindenkinél jelentkezik ugyan ez a „furcsa” tünet, de viszonylag gyakorinak tekinthető.

A pontos mechanizmus nem ismert, tény azonban, hogy terhesség alatt a nők szaglása érzékenyebbé válik. Valószínűleg hormonális hatásra következik be a változás, hiszen hasonló tapasztalható a menstruációs ciklus alatt is: a havi ciklus közepe táján, az ovuláció alatt a legérzékenyebb a nők szaglása.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...239240241...280